1. Japanse Nintendo-fans maken AR-versie van Luigi's Mansion

Japanse Nintendo-fans maken AR-versie van Luigi's Mansion

Fans gebruiken onder andere Nintendo Labo-set

Een groep Japanse Nintendo-fans hebben een AR-versie gemaakt van de game Luigi's Mansion. De zogenoemde Toy-Con build werd gemaakt voor de Japanse Nintendo Labo Creator's Contest.

Het eindresultaat van het complexe project werd gedeeld door Twitter-gebruiker Nuwafuji. De groep fans maakte grotendeels gebruik van de Toy-Con Garage-set om de iconische Poltergust 3000 na te maken. In de gedeelde video wordt het gemaakte product gedemonstreerd. De speler moet een donkere kamer ingaan en zoeken naar Boo's. Zodra de speler een Boo vindt, moet hij of zij de Poltergust 3000 schudden om de Boo op te zuigen.

Naast de gebruikte Labo-set waren nog andere componenten nodig om dit product in elkaar te zetten en te gebruiken. Zo werd er een vergrootglas gebruikt in de Poltergust zodat het scherm van de Switch geprojecteerd werd op de muur. Daarnaast werd er een complexe code gebruikt van de Toy-Con Garage om een wit licht te geven wat een zaklamp moest simuleren.

Op het moment dat het beeld over een reflecterend blad beweegt verandert het licht in pixel art in de vorm van een Boo die dan vervolgens door het schudden van de Poltergust opgezogen moet worden.

Dit product is onderdeel van de zogenoemde Nintendo Labo Creator's Contest waar groepen mensen hun creativiteit gebruiken om de meest ingenieuze toepassingen te ontwikkelen voor Nintendo Labo-sets. Er is dus geen officiële AR-versie van Luigi's Mansion in ontwikkeling.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Oké dit is eigenlijk toch best wel cool.
  • Zo zie je maar, dit is meer dan karton en niet alleen om gezellig te knutselen met kinderen.
  • @Richh
    maar het blijft fragiel materiaal. Dat is m'n grootste zorg rond het hele Labo. De ideeën zijn leuk, maar ik ben een gamer die verzamelt en wil behouden, en met karton is dit gewoon een beste uitdaging als je er ook nog gebruik van wilt maken.
  • Kijk maar uit voor de advocaten…
    Voor je het weet schendt je weer iets

    Maar serieus, dit ziet er best vet uit!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren