1. Update: Nintendo onderzoekt saves Animal Crossing: New Horizons

Update: Nintendo onderzoekt saves Animal Crossing: New Horizons

Cloud saves niet mogelijk

Update: Nintendo heeft nu officieel op de verwarring gereageerd omtrent de cloud saves voor Animal Crossing: New Horizons. Gisteren meldden wij het nieuws dat het waarschijnlijk niet mogelijk wordt om je Animal Crossing-data over te zetten naar een andere Nintendo Switch.

Nintendo bevestigt dat de game niet de cloud save-mogelijkheid voor Nintendo Switch Online-abonnees gaat ondersteunen. Nintendo zegt dat ze echter aan het kijken zijn naar een mogelijkheid om een back-up te maken van de savegames, zodat spelers toch hun progressie kunnen meenemen naar een nieuwe Switch. Het is nog niet duidelijk of de oplossing voor de release van Animal Crossing: New Horizons beschikbaar is.

Origineel bericht:Het is waarschijnlijk niet mogelijk om je data van Animal Crossing: New Horizons over te zetten naar een andere Nintendo Switch. Dat blijkt uit de omschrijving op de Duitse doos van de game.

Onlangs werd nog bekendgemaakt dat je met vier mensen lokaal kan samenspelen en dat je maar één eiland in de game kan maken per Switch-console. Nu lijkt het erop dat de savedata van de game via de cloud niet kan worden overgezet naar een andere Nintendo Switch. Dit blijkt uit een omschrijving op de Duitse doos van de game.

Animal Crossing

In de omschrijving staat dat het overzetten van data bij Animal Crossing: New Horizons niet ondersteund wordt. Eerder werd al bekendgemaakt dat het niet mogelijk is om de data van de game op te slaan in de cloud, dit om te voorkomen dat de dag of tijd niet meer kloppen als je een oude save opent. Veel fans hopen dat het wel mogelijk is om lokaal data over te zetten, maar het lijkt erop dat het niet gaat gebeuren.

Animal Crossing: New Horizons komt op 20 maart uit op Switch. In de game starten spelers op een onbewoond eiland, en verkennen zij op eigen tempo het eiland en diens bewoners.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Je zou toch bijna willen zeggen dat dit soort zaken anno 2020 echt niet meer kunnen.
 • @Shuckles
  We weten nog niet of je eigen levels kan uploaden naar de servers. Als dat mogelijk is maakt het eigenlijk niet zoveel uit. Zo kon je bij de DS versie al mensen hun park bezoeken als ze er niet eens online waren.

  Tjah, moet je toch de hackers de schuld geven. Die constant bij Nintendo consoles hackte via saves en browsers. Dan pakt Nintendo helaas de makkelijkste weg.
 • @ShadowhunterrX

  Het is natuurlijk even wachten, maar dat dit nu al bekend wordt is geeft me niet veel vertrouwen.

  Vind het wel een beetje een zwak argument trouwens, iedereen is wel eens gehacked, maar MS en Sony hebben hun zaakjes gewoon veel beter op orde.
 • @Shuckles
  Uhm das helaas geen argument. De Wii, DS, 3DS en Wii u zijn allemaal op deze manieren ( saves files en browsers )gehacked. PS3 en PSP trouwens ook en daarom ook nu hele grote savefiles op de PS4 met heel veel dummy data en andere rotzooi en Vita save toegang beperkt.

  Dus Nintendo heeft gewoon de makkelijkste weg gepakt en das helaas geen argument… maar helaas een feit.
 • @ShadowhunterrX

  Ik ontken ook niet dat dit allemaal is gebeurd, enkel dat dat schuld niet ligt bij de hackers maar bij Nintendo.

  Die kiezen er immers voor om niet te investeren in betere beveiliging.
 • Lachertje. Net als Pokémon Home.
 • @Richh

  Jups net als Pok€mon.

  Geen Cloud opslag mogelijk!
  Geen Pok€mon Home?
  Switch kapot?

  Bye, bye progressie.
 • @Don Carpaccio

  Ooit van SD kaartjes gehoord? Begin van het milllennium op de markt gekomen.
 • @gertjun

  Dan zou je wel eerst je save data op een SD kaart moeten kunnen zetten.
 • @Shuckles

  Die kunnen wel gewoon in de cloud, dus tja.
 • @gertjun

  Die van Pokémon en nu dus AC niet….
 • Nintendo using the internet like a Boomer
 • Ze komen straks met Animal Crossing home. Betaal jaarlijks 50 euro voor een cloudsave die speciaal ontwikkeld is voor AC. Heeuujj!!!
 • Hier gaan ze weer geld voor vragen ze. Nintendo is een rare richting aan het ingaan.
 • @CyberFl

  Want? Ben erg benieuwd naar je argumentatie.
  Zal wel lachen worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren