1. Jesper Kyd keert terug als componist voor Assassin's Creed Valhalla

Jesper Kyd keert terug als componist voor Assassin's Creed Valhalla

Samen met Origins- en Unity-componiste

Jesper Kyd, de componist van de eerste twee Assassin's Creed-games, keert terug voor de nieuwste Assassin's Creed-game: Valhalla. De componist staat vermeld op de Duitse website van Ubisoft.

De componist was eerder verantwoordelijk voor de muziek van Assassin's Creed, Assassin's Creed 2, Brotherhood en Revelations. Voor onbekende redenen keerde de componist niet terug voor Assassin's Creed 3. Nu lijkt het erop dat de componist na negen jaar afwezigheid terugkeert naar de franchise. Zijn naam staat namelijk als één van de componisten van Assassin's Creed Valhalla op de Duitse website van Ubisoft vermeld. "Een geselecteerde soundtrack van de game met muziek van de beroemde componisten Jesper Kyd, Sarah Schachner en Einar Selvik", zegt de omschrijving.

De muziek wordt door Kyd verzorgd samen met Sarah Schachner en Einar Selvik. Schachner is ook een bekende in de franchise. Zij was namelijk verantwoordelijk voor de muziek in Assassin's Creed Unity en Origins. Eerder maakte de Duitse website van Ubisoft de bonusmissie in de nieuwe Assassin's Creed-game bekend. De game moet dit najaar uitkomen op verschillende platformen.

Valhalla

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Hoe wel de soundtrack van Odyssey ook erg bruut is, mis ik Jesper kyd z'n sound wel bij de serie, mooi dat hij na al die jaren weer terug komt.
  • @Meta_coola Ook wel blij met Sarah Schachner, vond de muziek in zowel Unity als Origins top.
  • @Real13

    Ja die waren ook erg top. Ik vind alle AC games de soundtrack geweldig. Maar Jesper Kyd z'n sound heeft echt iets Magisch.

    Kyd heeft ook de soundtrack van vikings gedaan btw.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren