1. John Romero heeft een nieuwe game gemaakt

John Romero heeft een nieuwe game gemaakt

Doom 5? Maar hoe dan?

John Romero, de legendarische designer achter Doom, Quake en Wolfenstein 3D, gaat vandaag waarschijnlijk een nieuwe game onthullen.

Opvallend genoeg is vandaag ook het vijfentwintigste jubileum van de originele Doom. Romero heeft een e-mail rondgestuurd naar fans met daarin de informatie dat vandaag zijn nieuwe game onthuld wordt en dat mensen hem vanaf dan kunnen reserveren.

In de mail wordt ook gerefereerd naar Doom. Daarbij laat hij weten dat mensen zich "klaar moeten maken voor 5", waardoor er nu gespeculeerd wordt over Doom 5. Ook op Instagram hint Romero regelmatig naar het cijfer 5.

Romero is echter al lang vertrokken bij id Software, waar men de rechten heeft op de Doom-franchise en tevens werkt aan een nieuwe game in de franchise, Doom Eternal. Later vandaag moet er meer duidelijkheid komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Doom 5? Dus ze rekenen het mislukte Doom 4-project en de twee nieuwe Doom-delen dan niet mee en daarnaast is Romero geen eigenaar van de franchise. Ik snap niet hoe mensen deze link leggen. Maar goed het zijn dus nieuwe levels voor de eerste Doom.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren