1. Bekende gamecriticus TotalBiscuit overleden

Bekende gamecriticus TotalBiscuit overleden

Na een lange strijd met darmkanker

De bekende gamecriticus John 'TotalBiscuit' Bain is op 33-jarige leeftijd overleden na een lange strijd met darmkanker.

John Bain, ook wel bekend als 'Cynical Brit', was een beroemde YouTuber die games reviewde. Onder zijn gebruikersnaam TotalBiscuit heeft hij het jarenlang opgenomen tegen onethisch gedrag van videogame-bedrijven naar de consument. Hij bouwde hiermee een fanbase op van twee miljoen mensen. Daarbij was hij met zo'n 800.000 volgers de populairste Steam Curator.

Vandaag bracht zijn vrouw, Genna Bain, het nieuws van zijn overlijden naar buiten via Twitter. In april 2014 werd er een tumor in Bains dikke darm gevonden, de eerste indicatie van darmkanker. Niet veel later kondigde TotalBiscuit aan dat hij daadwerkelijk kanker had. Een maand geleden werd duidelijk dat de ziekte terminaal was. Om die reden stopte hij met zijn werk, zodat hij meer tijd met zijn vrienden en familie door kon brengen. Daarbij liet Bain weten dat hij niet meer in staat was werk te leveren van een kwaliteit waar hij tevreden mee was. Gisteren overleed hij.

TotalBiscuit maakte voor zijn dood plannen met zijn vrouw, zodat zij zijn Cooptional Podcast op YouTube voort kan zetten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • 33… dat is echt geen leeftijd. Ik heb nooit echt naar zijn werk gekeken, maar ik kende ‘m wel van naam. Tragisch om zo jong te sterven.
  • Geen enkele leeftijd is geschikt om met die ziekte te sterven. Mijn vader had ook darmkanker en was pas 58. Maar 33 is inderdaad heel jong. Ken de beste man ook niet maar hoop dat hij nu rust heeft.
  • Ik keek en luisterde graag naar zijn filmpjes. 😐

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren