1. Grootse aankondiging rondom Sega op stapel

Grootse aankondiging rondom Sega op stapel

Wordt het bedrijf opgekocht?

De Japanse techjournalist Zenji Nishikawa heeft informatie over een grote aankondiging rondom Sega te pakken.

Tijdens zijn meest recente livestream op YouTubemeldde Nishikawa dat hij een "gigantische scoop" heeft vergelijkbaar met het Wired-artikel waarin de PlayStation 5 verder uit de doeken werd gedaan. Zijn "revolutionaire" aankondiging gaat volgens hem "de game-industrie laten schudden". In het nieuwe nummer van Weekly Famitsu, dat op 4 juni uitkomt, moet de aankondiging te lezen zijn.

In zijn column laat Nishikawa weten verder niet te kunnen melden waar de scoop over gaat, maar even later verklapt hij per ongeluk dat de aankondiging met Sega te maken heeft. "Zei ik Sega? Dan is het Sega." Daarbij liet hij weten dat het niets met een mogelijke 'Dreamcast 2' te maken heeft.

Hoewel niet bekend is wat de aankondiging inhoudt, speculeren fans nu dat get bedrijf mogelijk opgekocht wordt door Microsoft of Sony. Dit is echter alleen nog maar speculatie. Sega maakte vroeger arcadekasten en consoles en was de grootste concurrent van Nintendo. Na de Dreamcast stopte het bedrijf met consoles uitbrengen en ging het spellen voor concurrerende systemen maken. Het bedrijf heeft franchises zoals Sonic, Yakuza, Total War en Shenmue in handen.

Sega

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zal mij als groot Sega fan benieuwen, maar ik denk dat "game industrie laten schudden" een beetje overdreven is.
 • Mssn komt koekie nu wel terug
 • Zal mij benieuwen?¿?
 • Ik kan me de laatste game van Sega waarvan ik echt onder de indruk was niet meer herinneren.
 • MegaDrive III dus! Nice! :-P

  Het zou een goede match zijn voor Microsoft om SEGA te kopen.

  Ik zou dan de Xbox in Japan omdopen tot Sega en actief die naam gaan voeren; Sega Series X of Sega Xbox Series X.

  Mijn eerste console was van Sega en nog Sega steeds in mijn hart. <3
 • SEGA, ik weet niet, heb nooit zo heel veel met dit bedrijf gehad. Mijn gamehistorie werd gedragen door MS-DOS en Nintendo, that's it. En dat ik nu kan zeggen dat SEGA tegenwoordig lekker bezig is, vind ze vrij passief. In het verleden wel veel plezier aan Sega Soccer Slam, Monkey Ball en Billy Hatcher gehad trouwens. Maar tegenwoordig is het Yakuza en Sonic wat ze uit lijken te poepen. Beide niet mijn kopje thee.
 • @benjaminben

  Toen ik laatst Sonic Mania ofzo speelde merkte ik dat de oude games in mijn geheugen velen malen beter waren dan dat ik ze op dit moment vind. Vroeger was ik gek van Sonic, maar de hele gameplay voelde een beetje stroef. Het lijkt wel alsof die games de tand des tijds niet zo goed hebben doorstaan.
 • @Luigi1985

  Nee idd. Komt ook echt omdat hedendaagse games een bepaalde soepelheid en accuratesse hebben die toen gewoon nog niet mogelijk waren. Sommige Platform-games (vooral 3D versies) lijken moeizaam oud te worden. Dit komt omdat wij dus de verfijningen van vandaag de dag gewend zijn. Hierdoor voelen oude games die een accurate en soepele besturing vragen niet langer zo goed speelbaar. Je was toen niet anders gewend maar inmiddels weet je beter. Geldt voor meer genres dit trouwens. RPG's hebben hier naar mijn idee nog het minst last van, die spelen vandaag de dag vaak nog steeds als een zonnetje. Veel strategie-games ook trouwens.
 • @benjaminben

  Sega is ook het moederbedrijf van Atlus, met name bekend van Shin Megami Tensei en Persona.
  Daarnaast ook Football Manager, Valkyria Chronicles, Warhammer(video game), Total War, Bayonetta…

  Daarnaast deelt Sega tegenwoordig zoveel IPs met Nintendo. Het zou knap lastig zijn om Sega in te wijden in Microsoft of Sony.
 • @Ardyn

  Oké, had ik geen idee van (Atlus verhaal), dank voor de info. Vandaar mijn passieve gevoel bij deze ontwikkelaar. Maar dan nog vind ik ze niet opvallend aanwezig, Atlus ook niet echt.
 • @benjaminben

  Ik weet niet hoe aanwezig ze vroeger waren, ik ben geboren in 2000, tegen die tijd was SEGA al bijna uit de console race gestapt.
  Wel weet ik dat ik best wel van hun huidige games geniet, hahaha.
 • Ik weet echt niet wat te verwachten als ze het hebben over de gaming wereld te laten schudden.
  Specifiek in Japan, Idk.

  Sony of Microsoft die het opkoopt, lijkt me bijna niet te doen, omdat Sega samenwerkt met Nintendo bij sommige IPs.
  Dan zie ik het nog eerder gebeuren dat Sega samen met Sony gaat… maar sommige games die Sega uitgeeft zijn specifiek voor PCs. Zoals Total War en Warhammer.
  Sega opkopen is erg lastig ook voor iets als Microsoft, omdat de Japanse wet grote Japanse bedrijven beschermt.
  Sega heeft diepe banden met zowel Sony als Nintendo. Dus ja…
 • @Ardyn
  Microsoft hoeft niet het volledige bedrijf te kopen, misschien gaan misschien een tak kopen van Sega Sammy. Daarnaast kunnen ze natuurlijk ook de aandeelhouders van Sega Sammy een deel van de Xbox-divisie geven, voor een deel van Sega Sammy. Ook is het zeker niet geheel onmogelijk om een Japans bedrijf te kopen.

  Sega is gewoon een onafhankelijke uitgever, dat ze daarnaast personages uitlenen aan Nintendo is geen enkel probleem voor een Sony of Microsoft. Dit zouden ze in de toekomst ook gewoon kunnen stoppen natuurlijk. Vooral voor Microsoft lijkt mij dit geen probleem, ze brengen Minecraft ook uit op Nintendo en Sony platformen.

  Sony brengt ook Horizon Zero Dawn naar PC, daarnaast hebben ze aangegeven dat ze meer games op verschillende platformen te willen uitbrengen. Ze hadden vroeger ook een aparte uitgeverij voor online games: Sony Online Entertainment, die voornamelijk games op de PC uitgaf. Deze uitgever heeft echter zichzelf bij Sony uitgekocht en heet nu Daybreak.

  Ik vraag mij verder af wat die diepe banden dan precies zijn… Sonic uitlenen en Monkey Ball uitbrengen lijkt mij niet zorgen voor een "diepe band".
 • @CerandoX.nl

  Allereerst heeft SEGA diepere banden met Sony omtrent games als Yakuza en studio's als Atlus. Al wordt het de laatste jaren wel steeds minder natuurlijk. Mede dankzij SEGA zelf, Atlus is ook pas onderdeel van SEGA sinds 2014.
  Het is meer dat SEGA zich vooral focust op business, dus games echt specifiek op platformen uitbrengt, omdat daar het grootste marktaandeel is voor de game. Dit was ook de reden dat Yakuza van oudsher een Playstation franchise is en Sonic zich vaker richt op Nintendo consoles, etc.

  Met betrekking tot Nintendo gaat het verder, daar delen ze als het ware sommige franchises mee. Soms een vrij simpele, zoals Mario & Sonic Olympics. Maar ook een franchise als Bayonetta wordt als het ware gedeeld.

  Daarnaast zeg ik ook absoluut niet dat het onmogelijk is, ik kan het alleen lastig voor me zien. Microsoft zou wel kunnen. Maar dan zou ik eigenlijk net zo goed willen dat Microsoft en Nintendo ook een directe samenwerking aangaan, maar dat zou een te perfecte wereld zijn. Microsoft geld/consoles en Nintendo games/handhelds. Hahaha
  Maar dan krijg je de situatie dat Japan niet graag multinationals eigen bedrijven over laat nemen, zeker geen typisch Japanse bedrijven als SEGA. Maar ik ben benieuwd, ik zou geen nee zeggen tegen een goede samenwerking. Tenzij ik een XBOX moet halen voor Persona 6(dus geen PC of Switch release), dan word ik wel een beetje chagrijnig.
 • @Ardyn
  Bayonetta is eigendom van Platinum, niet van Sega of Nintendo. Zoals bij wel meer games, kan de uitgever per deel verschillen. Bayonetta 2 is door Nintendo gered en dus exclusief op Nintendo platformen uitgekomen. Hier heeft Sega niet veel mee te maken, behalve dat zij Bayonetta 2 niet wilde uitgeven en Nintendo dus een financiële injectie gaf en dit wel wilde.

  Mario and Sonic is door Sega gemaakt en gebruikte Nintendo characters. Dit is gewoon op basis van dezelfde wijze gebeurd als bij Mario+Rabbids.

  Daarnaast kijkt Sega gewoon per game op welk platform de game goed gaat verkopen. Ik denk dat het inderdaad makkelijker is om als Japans bedrijf met een Japanse partner te werken, maar goed.
 • Ik vermoed eerder dat Nintendo Sega gaat overnemen. Mede door de eerder genoemde IP's. En dat zou uit historisch oogpunt idd een schok zijn. De oude rivalen die in elkaar opgaan.

  Ik heb zelf de laatste tijd weer wat meer interesse gekregen in de oude game consoles van Sega. Juist omdat ik vroeger aan de Nintendo kant stond met de Gameboy en Super Nintendo, later naar de PlayStation geschakeld. Je wil toch weten wat je gemist hebt.
 • @BosAir

  Oehoe… dit hadden de fans van vroeger niet moeten weten, mocht jouw speculatie uitkomen :p Dikke strijd tussen Sega en Ninty toen :P
 • Zal gn overname zijn.
  1. Sony heeft daar het geld niet voor.
  2. Nintendo, ja, ma waarom?
  3. Microsoft, ja, ma waarom?

  Sega bestaat op 3 juni 60 jaar zal daar iets met te maken hebben.
 • Ik hoopte op een nieuwe dreamcast.
 • Microsoft en Sega die een vuist maken tegen Sony zou fantastisch zijn. (Zeker omdat Sony ooit Sega van de consolemarkt heeft geduwd).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren