1. E3 2020 is hoogstwaarschijnlijk geannuleerd

E3 2020 is hoogstwaarschijnlijk geannuleerd

Aankondiging zou in de loop van de dag volgen

E3 gaat dit jaar waarschijnlijk niet door, zo blijkt uit berichten op social media van diverse journalisten en uitgevers.

Hoewel de organisatie achter E3, de Entertainment Software Association (ESA), eerder nog verzekerde dat de gamebeurs in Los Angeles door zou gaan, lijkt het erop dat dit toch niet het geval blijkt te zijn.

Zo meldt uitgever Devolver Digital op Twitter dat mensen het beste "hun E3-vluchten en -hotels kunnen annuleren". Journalisten zoals Jason Schreier en Patrick Klepek melden ook dat de beurs niet doorgaat. In de loop van vandaag zou volgens hen een officiële aankondiging komen.

Er wordt al langer gespeculeerd over de toekomst van E3, niet in de laatste plaats door de aanhoudende verspreiding van het coronavirus, wat er voor zorgt dat diverse grootschalige evenementen geannuleerd worden.

Daarbij lijkt E3 - ooit de grootste gamebeurs ter wereld - langzaam maar zeker aan relevantie te verliezen. Steeds meer uitgevers, waaronder Sony en Electronic Arts, kiezen er voor om niet op de beurs aanwezig te zijn of hun eigen evenement te houden rond dezelfde tijd.

Tegelijkertijd kunnen veel gamers E3 waarderen: de show, die de laatste jaren in juni wordt gehouden, levert veel aankondigingen van nieuwe games en impressies op. Mocht E3 dit jaar niet doorgaan, dan besluit een gedeelte van de uitgevers wellicht om zelf een (digitaal) evenement te houden. Zo zendt Nintendo al jaarlijks vlak voor E3 een Direct uit met daarin nieuwe aankondigingen en beelden van aankomende games.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gewoon allemaal een Nintendo direct achtige presentatie houden. Ergens in het jaar probleem is dan opgelost. En dan zullen ze zien dat dit een veel goedkopere optie is. En dan zal de E3 snel sterven denk ik.

  En kan het gezeur ook stoppen dat Sony niet naar de E3 gaat nu die is afgelast.
 • Zolang Nintendo in diezelfde periode met een een Direct komt (en anderen die voorbeeld volgen), zou het me een worst wezen, want zelf zou ik toch niet lijfelijk aanwezig zijn.

  Wel jammer en sneu voor degenen die wel zouden gaan…
 • @Piet S.

  Nintendo en een general direct geven is dit jaar nog wel een probleempje voor Nintendo zo te zien haha. Volgens de geruchten van venturebeat komt er eerst een indie showcase de 18e.en dan pas een general direct de 26e

  Maar ik weet niet of Nintendo dan nog een juni direct geeft. Misschien tonen ze de rest van hun 2020 line up. En dan houden ze misschien nog een general direct in september. Maar of ze ook hun direct gaan houden in juni geen idee.

  Misschien zijn zei al eerder op de hoogte van het annuleren van de E3. En volgens de geruchten van venturebeat wordt de direct nog in elkaar gezet. Dus misschien proppen ze ook hun E3 aankondigingen erin die ze van plan waren in deze direct of die van september.
 • @smaakmaker

  Speculaties, speculaties, speculaties. :)
  Zolang er binnen afzienbare tijd een general Direct aangekondigd wordt, ben ik tevreden.
 • @Piet S.

  Zeg ook erbij geruchten. Zeg nergens deze man spreekt waarheden.

  Maar ik zou er niet vanuit gaan dat Nintendo ook nog extra een direct geeft. Als vervanger van de E3 direct. Ze lijken al moeite te hebben met 1 general direct te geven dit jaar. Stel hij komt pas de 26e dan is het wel een schande dat je achterban zolang laat wachten met het geven van informatie.

  Maar ik zou een vervanger van de E3 direct toejuichen alleen als ze echt grootste dingen Hebben om te tonen. Nieuwe trailers van games die ze de komende general direct aankondigen. Daar hoef ik niet speciaal een zomer direct voor.
 • @smaakmaker

  Moeite…? 🤣 Ze houden zich gewoon aan hun eigen planning… Niks schandaligs aan. Je bent gewoon veel te ongeduldig. De eerste general Direct van het jaar is wel vaker pas in maart uitgezonden. De 26e zou prima zijn, want dan hebben ze nog iets minder dan 3 maanden tot een evt. E3 Direct.

  ‘Nieuwe trailers van games die ze de komende general direct aankondigen. Daar hoef ik niet speciaal een zomer direct voor.’
  O net zoals bij de Sony E3 persco in 2018 dus. Nee, dat hoeft van mij inderdaad ook niet, want dat is meer filler, zeg maar. ;)
 • @Piet S.

  Nintendo heeft gwn niets om te laten zien voor 2020. Alleen AC.
 • @CyberFl

  oK3e cYb3RfL! 🤡
 • @CyberFl

  Nee zo werkt het niet volgens Piet S. Er komen nog veel aankondigen aan in een general direct.
 • @smaakmaker

  Dat heb ik nooit gezegd. Ik heb gezegd dat er nog general Directs gaan komen, maar over de specifieke feitelijke inhoud heb ik niets gezegd. ;)
 • @Piet S.

  Maar jij gaat er nog steeds van uit dat het dit jaar voor Nintendo goed komt.
 • @smaakmaker

  Iedere halve malloot weet wel dat Nintendo echt niet 6 tot 9 maanden niks gaat doen, dus ja er zullen wel nieuwe dingen aankomen.

  Dat jij nou net een klein kind bent dat nergens op kan wachten…
 • @Shuckles

  Eerst zien dan geloven. En ik kan best ergens op wachten. Maar dat we aan het einde van Q1 nog niet weten wat we oa in Q2, Q3 en Q4 kunnen doen vind heel raar beleid. En daar ben ik kritisch op.
 • @smaakmaker
  Gewoon een Xbox kopen. Niemand zit op kiddy games te wachten.
 • @NR1_Xbox_fanboy

  Wat nou als we dit gewoon even niet gaan doen?
 • @Shuckles
  Krijg je niet de kans om geweldige games zoals Crackdown 3 te spelen.
 • @NR1_Xbox_fanboy

  Als ik troep wil zien loop ik wel gewoon naar m'n afvalbak.
 • @smaakmaker

  Je ongeduldigheid de afgelopen weken laat anders zien dat je er toch wel wat moeite mee hebt.. 🤔

  Ja uiteraard moet je eerst zien en dan pas geloven, maar volgens mij hebben we deze discussie zo'n beetje halfjaarlijks met je, dus misschien moet je gewoon eens zelf in de spiegel kijken.
 • @Shuckles

  Ik heb moeite met deze aanpak. Maar met mij nog heel veel andere mensen die vinden dat een general direct nu wel erg lang op zich laat wachten.

  En dat laatste zal wel meevallen. Want de voorgaande jaren was bij Nintendo sneller duidelijk wat het jaar te bieden had.
 • @smaakmaker

  Tja op deze site ben je volgens mij de enige. Uiteindelijk zal het niks veranderen aan wat er dit jaar wel of niet uitkomt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren