1. Kan Harry Potter Wizards Unite de nieuwe Pokémon Go worden?

Kan Harry Potter Wizards Unite de nieuwe Pokémon Go worden?

Na de enorme hype van Pokémon Go zijn er amper mobiele games geweest die zo populair waren. Fortnite en PlayerUnknowns Battlegrounds doen er een goede gooi naar, maar zo laagdrempelig als Pokémon Go zijn deze spellen niet. Inmiddels heeft Pokémon Go’s Niantic een nieuwe game in de maak. Kan deze game, Harry Potter: Wizards Unite, de nieuwe Pokémon Go worden?
Harry Potter

Harry Potter is al twintig jaar een enorm succes. Het begon met boeken, toen films en games en inmiddels ook spin-offs als een toneelstuk en Fantastic Beasts and Where to Find Them. Bijna alles dat J.K. Rowling aanraakt verandert in goud en nog steeds is The Elephant House, het café in Edinburgh waar ze geregeld aan de Harry Potter-boeken schreef een soort bedevaartsoord voor de fans.

De populariteit van Harry Potter is enorm, dus het is niet verbazingwekkend dat er zelfs elf jaar na het verschijnen van het laatste boek nog steeds games verschijnen over de tovenaarsleerling. Geen verkeerde keuze van Niantic om voor deze franchise te gaan: ergens een Harry Potter-label opplakken wekt de interesse van een heel grote groep mensen, die zichzelf niet eens per se als gamers bestempelen.

Pokemon go

Niantic toonde met Pokémon Go en Ingress aan dat je niet per se een prototype gamer hoeft te zijn om toch van deze mobiele games te genieten. Hoewel er nog erg weinig bekend is van Harry Potter Wizards Unite, lijkt het er sterk op dat dit wederom een Pokémon Go-achtig concept wordt. Het bevat augmented reality waarmee je magische objecten en personages uit Harry Potter kunt zien in de wereld om je heen.

Wie weet ligt er dus wel een lekkere chocokikker op je bureau of wandel je door een donker steegje zo Draco Malfidus tegen het lijf. Het belooft in ieder geval een game te zijn waarvoor je de straat weer op mag om dingen te verzamelen en je personage steeds sterker te maken. Dat is een enorm succes gebleken toen het nog met Pikachu en consorten was, dus de kans dat dit wederom werkt is zeer groot.

Audio-mogelijkheden

De CTO van Niantic, Phil Keslin, heeft in een interview met Techcrunch gehint dat audio mogelijk onderdeel wordt van de gameplay. Hij gaf aan dat hij zich ervan bewust is dat mensen zich een beetje bekeken voelen als ze steeds met hun telefoon in de lucht rondlopen, en dat je dat bij audio luisteren niet hebt: iemand heeft zijn oordopjes in, je hebt geen idee of diegene naar muziek luistert, een voorgelezen boek of misschien wel aanwijzingen van een game.

Het lijkt erop dat Niantic voor deze game dus wil innoveren en audio is overduidelijk iets waar het aan denkt. Je telefoon kan je hardop aanwijzingen geven van objecten die in de buurt zijn, wat je quest precies inhoudt of misschien kun je hardop spreuken zeggen om die te gebruiken in de game. Dat laatste lijkt niet heel voor de hand liggend: het lijkt immers nog vreemder om in het openbaar heel hard wingardium leviosa te roepen dan je telefoon in de lucht te houden voor een visuele augmented reality-beleving.

De artefacten

De website van Harry Potter Wizard Unite rept over mysterieuze artefacten die in diverse steden te ontdekken zijn. Het is echter de vraag welke artefacten dat zijn: denken we dan aan bijvoorbeeld de onzichtbaarheidsmantel en het Prometerniaans vuur, of meer aan relieken van Zweinstein zoals de ketting van Zwadderich, de sorteerhoed en de beker van Huffelpuf? Het ontdekken van mysterieuze artefacten wordt voortdurend in een adem genoemd met het ontmoeten van personages uit het Harry Potter-universum, dus we verwachten dat de game daarom draait.

Harry Potter

We gaan er voorzichtig vanuit dat het die personages zijn waar je tegen gaat vechten, waarbij je zowel de spreuken gebruikt als de artefacten, als je die hebt kunnen binnenslepen. Het zou heel gaaf zijn om net als in Pokémon Go in teamverband tegen grote vijanden te vechten, waarbij die ene persoon waar we niet over praten natuurlijk garant staat voor een helemaal grotesk gevecht waarin alle artefacten waarschijnlijk essentieel zijn.

Aangezien Harry Potter Wizards Unite lijkt op Pokémon Go, maar dan met een andere razend bekende franchise als onderwerp, heeft Niantics nieuwe game zeker potentie om dat succesverhaal te evenaren. Wanneer en op welke platformen de game verschijnt is nog onbekend. Het lijkt er niet op dat dit nog voor de zomer gebeurt, wat natuurlijk spijtig is voor een game die zich voornamelijk buiten afspeelt. Er is nog niet eens een beoogd releasejaar, dus het kan zomaar nog een jaar of misschien twee duren voordat we van deze Pokémon Go-opvolger kunnen genieten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Laura Kempenaar Roots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Reacties

  • HAHAHA
    Iedere fan zou dit als een keiharde belediging moeten zien, het zit vol met microtransacties.
    Rotspel.
  • @Ardyn Jij concludeert het alsof de game al is verschenen en uitvoerig hebt gespeeld. Uiteraard zullen er microtransacties inzitten, zo werkt de industrie nu eenmaal tegenwoordig. Niets mis mee, is een manier van geld verdienen en vaak te negeren. Ik kijk er in ieder geval naar uit als Harry Potter-fan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren