1. Analisten: Kans vertraging Xbox Series X en PlayStation 5 groot

Analisten: Kans vertraging Xbox Series X en PlayStation 5 groot

Coronavirus vertraagt mogelijk productie

De kans is groot dat de Xbox Series X en de PlayStation 5 vertraging oplopen door het coronavirus. Dat zeggen analisten van DFC Intelligence.

Het bedrijf maakte dat bekend in een nieuwe voorspelling. Het coronavirus heeft al voor meerdere vertragingen gezorgd in de game-industrie, zoals de fysieke versie van The Outer Worlds, het stilleggen van de fabrieksproductie van de Nintendo Switch-onderdelen en annuleren van E3.

DFC Intelligence beweert nu ook dat de nieuwe generatie consoles van Sony en Microsoft in de problemen komen door de pandemie. Volgens het analistenbureau is de productie al vertraagd, waardoor de kans groot is dat de nieuwe Xbox en PlayStation later uitkomen of dat er minder consoles beschikbaar zijn bij de release.

Beide consoles moesten rond de feestdagen uitkomen. Zowel Sony als Microsoft hebben nog geen vertraging aangekondigd voor de nieuwe Xbox en PlayStation. Beide verschijnen rond de feestdagen.

PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • In alle video's van Microsoft met de nieuwe Series X informatie wordt weer afgesloten met 'Holiday 2020'. Die lijken er dus nog wel vertrouwen in te hebben. Misschien wel een stuk gefaseerder, misschien niet direct wereldwijd dezelfde datum…
 • @That Mr Awesome

  De Olympische Spelen gaan ook gewoon door tot op een dag.
 • @That Mr Awesome
  Uit de "on site" video waar ze de Series X uit/in elkaar zetten geven ze aan dat dit gerobotiseerd wordt. In hoeverre dat het geval is, is natuurlijk de grote vraag.
 • Dezelfde analisten die zeiden dat ps3 echt de laatste generatie consoles zou zijn??

  Ik wacht gewoon op woord van Sony.
 • Hoef je geen analist voor te zijn om dit te kunnen bedenken.
 • Kun je serieus geld verdienen met dit soort uitspraken joh?


  Had analist moeten worden 🤔
 • Ik denk dat de huidige consoles echt wel wat vertraging kunnen oplopen door het coronavirus. Als je ziet hoe geen enkele sector gespaard wordt, zoals de opnames voor allerlei blockbuster-films die stil liggen, winkelketens die hun deuren sluiten, landen hun grenzen,…

  En dan denk ik: zolang we er maar doorkomen. Al die luxe kan even wachten tot na het virus. Ik hou me ondertussen wel even bezig in quarantaine met mijn backlog! En als ik dat niet doe, hou ik me bezig met de dingen die je van thuis uit nog kan regelen.

  Als iedereen de maatregels opvolgt zal het nog wel goedkomen. En als de consoles toch nog gereleased worden in de kerstvakantie… prima, maar het is niet noodzakelijk!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren