1. Kanye West wilde met Nintendo samenwerken

Kanye West wilde met Nintendo samenwerken

Voormalige directeur van Nintendo Amerika blikt terug

Muzikant Kanye West wilde in het verleden met Nintendo samenwerken.

Dat blijkt uit een verhaal van Reggie Fils-Aime, de voormalige directeur van Nintendo Amerika. Tijdens een recente aflevering van de Talking Games With Reggie & Harold Podcast vertelde hij dit.

Kanye West zou tijdens E3 een paar jaar geleden Nintendo's stand hebben bezocht en daar met Mario- en Zelda-bedenker Shigeru Miyamoto hebben gepraat. Na dit bezoekje nodigde West Reggie Fils-Aime uit voor een gesprek op het kantoor van West. Zijn vrouw Kim Kardashian was ook tijdens de meeting aanwezig.

"Hij praatte onder andere over wat hij allemaal van plan was", zo blikt Fils-Aime terug. "Hij was aan het experimenteren met videogamecontent; hij wilde er reacties op krijgen. Hij kwam binnen en zei: 'Ik wil met Nintendo samenwerken'. We hadden zoveel projecten gaande bij Nintendo, waardoor we op dat moment geen mogelijkheid zagen om met Kanye samen te werken, dus ik moest een manier vinden om netjes voor het aanbod te bedanken."

Fils-Aime vervolgt: "Ik vertelde hem: 'Kanye, je wil niet met ons samenwerken want we zijn moeilijk, we zijn lastig. Het enige wat we doen is naar de allerbeste content toewerken. We zijn niet het type partner waar je mee wil samenwerken.' En hij keek mij aan en zei: 'Reggie, je bent precies het soort partner waar ik mee wil samenwerken, juist om die reden!'"

De samenwerking is uiteindelijk in ieder geval niet doorgegaan, al is niet bekend of er nog de intentie is om alsnog een samenwerking te starten. De volledige podcastaflevering is hieronder te beluisteren. Via de officiële website kan men doneren. Het geld is bedoeld voor dakloze studenten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • lol. Kayne wilde gewoon nintendo een game laten maken waar hij dan ook zijn stempel op kon zetten ofzo…
  • Met wie wil Kanye niet samenwerken? Die man is continu aan het zoeken naar een nieuwe vorm van validatie. Nintendo zegt even mooi tussen de lijnen "Jongen, we maken hier goede content en dat van jou sluit hier niet bij aan."

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren