1. Keanu Reeves: 'Games hoeven niet gelegitimeerd als vorm van entertainment'

Keanu Reeves: 'Games hoeven niet gelegitimeerd als vorm van entertainment'

We moeten volgens Reeves ook kijken naar de invloed van games op Hollywood

Keanu Reeves vindt niet dat een bekend persoon in een game moet spelen om gezien te worden als vorm van entertainment.

Reeves zijn rol in Cyberpunk 2077 was strikt geheim, maar hij kon er wel met een aantal collega’s over praten. Hij kreeg echter vaak de vraag van ze of er een bekend persoon in een game moet spelen om de game als een legitieme vorm van entertainment te zien. Keanu denkt van niet.

keanu reeves

“Ik denk eerder dat we het vanaf de andere kant moeten bekijken. Wat voor invloed hebben games gehad op Hollywood”, zegt Reeves. Hij noemde een voorbeeld als het gaat om de technologie van games die nu ook in films gebruikt wordt. Filmmakers kunnen tegenwoordig zijn uiterlijk overnemen en het gebruiken voor andere uitvoeringen. Reeves hoeft fysiek niet aanwezig te zijn. “We zien tegenwoordig ook zoveel scenes, waarin acteurs jonger of juist ouder gemaakt worden.”

Games hebben in elk geval zeker een invloed gehad op de filmwereld door bijvoorbeeld motion capture te introduceren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Hahaha wat een stelling, hoe komen ze erbij! Maar laat die celebrity obsession maar lekker in Hollywood hoor, hoef het in m'n games niet te zien!
  • @Snuivert mwoah, eerlijk gezegd kan ik dat wel hebben. Ding is: de acteurs in films zijn wel een stuk beter dan in games. En dat level aan skills kan games wel gebruiken.
  • @DMons

    Je bent ook meteen meer geld eraan kwijt, en het rechtvaardigt het verschil in kwaliteit mijn inziens niet. Zeker met iemand als Reeves, die ik moeilijk een goed acteur kan noemen maar de juiste projecten(Matrix, John Wick) in zijn carrière heeft gekozen en waarschijnlijk daarvoor in Cyberpunk 2077 kan meedoen.
  • Soms is het wel interessant, maar het moet passend zijn. Een Keanu in Cyberpunk, Nathan Fillion in Halo of een Mads Mikkelsen in Death Stranding geeft wel een bepaalde impuls aan een game. Zolang ze er maar geen bekenden erin stoppen die niks met de game hebben, om maar te kunnen zeggen dat ze een celeb hebben.
  • @Prof_Nakayama eensch

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren