1. Kerbal Space Program 2 uitgesteld naar najaar van 2021

Kerbal Space Program 2 uitgesteld naar najaar van 2021

Het coronavirus slaat weer toe

Kerbal Space Progam 2 is uitgesteld naar het najaar van 2021. Volgens de makers komt dit door de gevolgen van het coronavirus.

Dat maakte de ontwikkelaar bekend via een social media-post. Het spel had eigenlijk dit jaar moeten verschijnen. Doordat de studio vanwege het coronavirus voor allerlei nieuwe uitdagingen staat, loopt de ontwikkeling vertraging op.

Het vervolg op de geprezen simulatiegame waarin spelers hun eigen raket bouwen om door de ruimte te reizen biedt nog meer mogelijkheden om een ruimteprogramma te bouwen. Spelers kunnen in dit vervolg kolonies creëren om materialen te verzamelen. Deze kolonies worden steeds slimmer en kunnen op een gegeven moment hun eigen technologie bouwen en daarmee verder de sterren verkennen. Ook intergalactische ruimtereizen zijn mogelijk.

Kerbal Space Program is in ontwikkeling voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Het is niet bekend of het uitstel er indirect voor zorgt dat de ontwikkelaar ook next-gen versies overweegt. Hieronder is de aankondigingstrailer van de game nog eens te zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Hmm 2 maanden corona staat gelijk aan een halfjaar vertraging? Klinkt mij een beetje als gebruik maken van een handig excuus. Vind het niet erg als er uitstel is omdat het spel nog niet klaar is dan gerushed release. Naja we zien wel

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren