1. Kerbal Space Program 2 wordt toegankelijker dan origineel

Kerbal Space Program 2 wordt toegankelijker dan origineel

Game staat nog altijd gepland voor een release in 2022

In een nieuwe developer diary van Private Division legt men uit dat het aankomende Kerbal Space Program 2 toegankelijker voor nieuwkomers moet worden dan het origineel.

Een van de hoofddoelen tijdens de ontwikkeling is het spel toegankelijker maken zodat de game door zoveel mogelijk mensen gespeeld kan worden. Dit wordt onder andere bewerkstelligd met nieuwe tutorials en allerlei verbeteringen aan de menu's.

"De eerste Kerbal Space Program spelen voelde soms een beetje alsof je de Mount Everest in je normale kleding moest beklimmen", aldus een ontwikkelaar in de video. "Het vervolg voegt als het ware gidsen en rustkampen toe aan die klimtocht. Het is nog altijd een grote berg en een ongelooflijke uitdaging, maar we geven je gereedschap om de tocht succesvol af te leggen."

Kerbal Space Program 2 werd vorig jaar uitgesteld van een release in 2021 naar ergens in 2022. Een precieze releasedatum is er nog niet. Het vervolg op de geprezen simulatiegame waarin spelers hun eigen raket bouwen om door de ruimte te reizen biedt nog meer mogelijkheden om een ruimteprogramma te bouwen. Spelers kunnen in dit vervolg kolonies creëren om materialen te verzamelen. Deze kolonies worden steeds slimmer en kunnen op een gegeven moment hun eigen technologie bouwen en daarmee verder de sterren verkennen. Ook intergalactische ruimtereizen zijn mogelijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ook als is het een spel en ziet het er simpel uit, je kan veel leren van deze game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren