1. Assassin's Creed-bordspel haalt Kickstarter-doel in korte tijd

Assassin's Creed-bordspel haalt Kickstarter-doel in korte tijd

Brotherhood of Venice draait om het verhaal

Er is een Kickstarter in gang gezet voor een verhalend bordspel van Assassin's Creed. Het benodigde bedrag van omgerekend 86.954 euro is 22 dagen na het plaatsen van het bordspel ondertussen meerdere malen behaald.

Op het moment van schrijven staat de financiële teller op een omgerekend bedrag van ongeveer 365.000 euro met ongeveer 4.000 ondersteuners. Het idee voor het bordspel Assassin's Creed: Brotherhood of Venice werd in gang gezet door Triton Noir. Triton Noir bestaat voor een deel uit ex-werknemers van Ubisoft.

Het bordspel wordt gespeeld met een tot en met vier spelers. De campagne van het spel speelt zich af over meerdere maanden in het jaar 1509. In die campagne moet een groep sluipmoordenaars in Venetië de Brotherhood of Assassins zien op te bouwen. Deze gebeurtenissen spelen zich af tussen het verhaal in Assassin's Creed Brotherhood en Assassin's Creed Revelations.

Assassin's Creed Brotherhood of Venice

Spelers moeten verschillende vaardigheden, materialen en tactieken gebruiken om onopgemerkt verschillende doelen en missies te voltooien. Binnen de campagne worden spelers opgezet tegen de Tempeliers, kunnen verschillende gebeurtenissen worden beleefd in de Brotherhood van Venetië en kan het lot beslist worden van de Brotherhood in de zogenoemde City of Masks.

Het bordspel wordt gespeeld met verschillende elementen, zoals dobbelstenen, pionnen, kaarten, enveloppen en speciale kubussen. De game is beschikbaar in het Engels, Duits, Spaans, Frans en Italiaans.

Met het meerdere malen behalen van het financiële doel binnen 22 dagen, kan verwacht worden dat het bordspel binnenkort uitgebracht gaat worden door Triton Noir.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Dit kan niet geen inbreuk op intellectueel eigendom zijn.

  EDIT: blijkbaar hebben deze lui een licentie van Ubisoft.
 • Mooi om te zien dat hij de doelen heeft behaald (nee ik heb niks gegeven ik doe niet aan kickstarter)

  Ik had een tijd terug ook gelezen dat Ubisoft deze board game goed heeft gekeurd dus er zal niet zo snel een cease & desist komen
 • @Meta_coola
  Krijg je dan niet gewoon je geld terug? Een groot van als jij moet deze toch gewoon in huis halen?
 • @Gaaiz

  Ik ben niet echt zo van de board games. En ik twijfel al tussen 2 games

  https://www.dynamite.com/aodthegame/

  En

  https://www.kickstarter.com/projects/evildead2/evil-dead-2-the-official-board-game (die als het goed is al te koop is)
 • @Gaaiz

  Als er elk jaar een nieuwe komt is je huis zo vol

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren