1. Kickstarter voor The Wonderful 101 is groot succes

Kickstarter voor The Wonderful 101 is groot succes

Komt in ieder geval naar Switch, Steam en PS4

Gisteravond verscheen er plots een Kickstarter-campagne voor The Wonderful 101 online. Diezelfde avond werd er genoeg opgehaald voor versies op de Switch, PlayStation 4 en Steam.

Er gingen al geruime tijd geruchten over een mogelijke Kickstarter-campagne om de Wii U-game naar andere systemen te brengen. Gisteravond kwam de Kickstarter-campagne plots online te staan.

Voor de Switch-versie werd 50.000 dollar gevraagd, voor de Steam-versie 250.000 dollar en voor de PlayStation 4-versie 500.000 dollar. Alle drie de stretchgoals zijn diezelfde avond gehaald. Voor 1 miljoen dollar voegt PlatinumGames een time trial-modus toe aan de game en voor 1,5 miljoen dollar wordt er een side-scroller gemaakt met het personage Luka in de hoofdrol. De teller van de campagne staat op moment van schrijven op zo'n 969.000 dollar.

De Switch-versie van de game moet al in april geleverd worden - het is niet bekend of de andere versies ook zo snel klaar zijn. Mensen die geld overmaken kunnen kiezen tussen fysieke of digitale versies.

Nintendo gaf The Wonderful 101 op de Wii U uit. "We hebben het er met Nintendo over gehad en ze zeiden dat als we het naar een ander platform willen brengen, ze dat prima vinden", aldus Atsushi Inaba van PlatinumGames in een interview. "We hebben een goede relatie met Nintendo. We werken al sinds ons begin samen met ze en hebben veel games met ze uitgegeven, zoals recentelijk het succesvolle Astral Chain. Dus ik denk dat het door onze relatie met Nintendo komt dat ze het ons laten proberen."

Gisterenmiddag verscheen een teasersite voor 'Platinum 4' online. Op die website is de Kickstarter-campagne van The Wonderful 101 'nummer één'. Dat betekent dat PlatinumGames binnenkort nog drie projecten onthult.

The Wonderful 101 verscheen oorspronkelijk op de Wii U en laat gamers met 101 verschillende helden tegelijk spelen. De helden lopen in een grote groep en vallen vijanden aan, maar kunnen ook gecombineerd worden voor krachtige moves. Het kleurrijke spel verkocht niet naar verwachtingen.

The Wonderful 101

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gebacked voor een fysieke copy (switch). Ongeveer 4 tientjes, krijg je ook gratis alle dlc.
 • Is Nintendo nu een beetje al hun exclusives aan het verliezen?
  Vandaag ook Daemon X Machina richting Steam.
  En dan nu de 4 van Platinum? Misschien zijn dat er wel 4 die voor Nintendo waren, maar ze nu toch meer verkopen willen zien.
  Bayonetta 2 en 3, en Astral Chain misschien ook multiplat?
 • @Exalian

  Little Town Hero komt binnenkort ook uit op de PS4 (dat is een kleine game van Game Freak) en DxM komt dus inderdaad uit op Steam. Echter zijn dit niet de hoogstaande Nintendo franchises die men graag op andere platformen uit ziet komen.

  Deze game (TW101:R) wordt multiplatform omdat het de eerste game is die Platinum zelf gaat publishen, zonder behulp van een andere grote publisher zoals bv. Nintendo. Vandaar ook de Kickstarter campagne. Wel heeft de Switch versie de hoogste prio, als je kijkt naar de Stretch Goals.
  Verder is er gisteren toevallig een statement vanuit de kant van Platinum uitgekomen, m.b.t. Astral Chain en een evt. multiplatform release. Ze geven aan dat de IP half in handen in van hunzelf en half in handen is van Nintendo en dat Nintendo hiervoor dus akkoord moet geven. Hetzelfde geldt voor Bayo2 & 3. Het zou dus kunnen, maar ik zie het niet gebeuren, aangezien Bayo2 al zolang uit is.
 • Wonderful 101 was een leuke game. Misschien speel ik hem nog wel een keertje. Ben benieuwd naar de besturing. Want op de gamepad werd hier voor gebruikt om grote speciale wapens te maken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren