1. 'Kijk uit naar aankondigingen rondom Final Fantasy 16 in 2021'

'Kijk uit naar aankondigingen rondom Final Fantasy 16 in 2021'

Ook worden vervolgen op FF7Remake voorbereid

Square Enix laat weten dat mensen in 2021 diverse aankondigingen rondom Final Fantasy 16 kunnen verwachten.

Het Japanse magazine Famitsu interviewde diverse Japanse ontwikkelaars over hun plannen in 2021. Gematsu vertaalde enkele quotes, waaronder die van werknemers van Square Enix.

Zo laat Naoki Yoshida, de producent van Final Fantasy 16 en Final Fantasy 14, weten dat mensen volgend jaar aankondigingen rondom beide titels kunnen verwachten. De mmo Final Fantasy 14 is al geruime tijd verkrijgbaar, maar de zestiende game werd eerder dit jaar voor het eerst onthuld voor PlayStation 5.

"2021 wordt het drukste jaar in mijn carrière", aldus Yoshida. "Ik wil er een jaar van maken waarin ik spelers verras en enthousiast maak, terwijl ik ook op mijn gezondheid let. Kijk alsjeblieft uit naar verschillende aankondigingen rondom zowel Final Fantasy 14 en Final Fantasy 16!"

Yoshinori Kitase, de producent van Final Fantasy 7 Remake, geeft ook alvast een tipje van de sluier: "Toekomstige Final Fantasy 7-ontwikkelingen worden voorbereid. Wacht alsjeblieft nog iets langer voor details." Het dit jaar uitgekomen Final Fantasy 7 Remake is nog maar het eerste deel in een reeks remakes waarin het verhaal van het oorspronkelijke FF7 opnieuw wordt verteld.

Tot slot is hieronder een documentaire over Isamu Kamikokuryo te zien. Hij is een art director die sinds Final Fantasy 10 verantwoordelijk is voor veel designs in de reeks. Recentelijk werkte hij aan Paper Mario: The Origami King, maar onderstaande video draait vooral om de Final Fantasy-games.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Kan je wel zien dat ze de ontwikkeling van FFXIV hebben teruggeschroefd sinds ze al een paar jaar bezig zijn met FF16. Minder content en zelfs bloat om de speler maar te rekken op een goedkope manier. Hopelijk maakt de expansion van volgend jaar veel goed.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren