1. Kingdom Hearts 3-soundtrack komt van Skrillex en Utada

Kingdom Hearts 3-soundtrack komt van Skrillex en Utada

Originele track 'Face My Fears' verschijnt 18 januari 2019

De release van het langverwachte Kingdom Hearts 3 is op 25 januari. Nu is door Disney en Square Enix bekendgemaakt dat Grammy-winnaar en singer-songwriter Hikaru Utada het openingsnummer voor de game heeft gemaakt.

Eerder werd bekend dat het afsluitingsnummer voor de game Hikaru Utada-track: Don't Think Twice voor de Engelse-versie van de game is gemaakt. De Japanse versie van het afsluitingsnummer heet Oath. Skrillex, een groot fan van de Kingdom Hearts-franchise, wilde al eerder een remix maken van Don't Think Twice. Naarmate hij en Utada beter bevriend raakten, wilde Utada een remix maken van Oath. Uiteindelijk zorgde deze vriendschap ervoor dat ze om de release van de Kingdom Hearts 3 te vieren een samenwerking aangingen om een nieuw origineel nummer te maken, Face My Fears.

Kingdom Hearts 3

Hikaru Utada heeft al sinds de eerste Kingdom Hearts-game uit 2002 de muziek gemaakt voor het spel. Een paar van haar mooiste nummers zijn Simple And Clean en Passion And Sanctuary. Tijdens de D23 Expo 2018 in Japan, werd al bekendgemaakt dat Oath en Don't Think Twice meedoen in de soundtrack van Kingdom Hearts 3. Deze nummers werd gezien als een perfecte keuze voor de afsluiting van de bijna zeventien jaar oude franchise.

In het verleden werden er twee variaties gemaakt op het themanummer voor de opening en afsluiting van de spellen. Bij de onthulling van de soundtrack dacht men dat er een remix zou komen van beide nummers. Niemand had gedacht dat er een compleet nieuw origineel nummer werd uitgebracht als openingsnummer. Face My Fears is nu officieel het openingsnummer voor Kingdom Hearts 3.

Kingdom Hearts 3 soundtrack

Face My Fears wordt geproduceerd door Poo Bear, platenproducer van multi-platinum verkopende single What Do You Mean? van Justin Bieber.

Eerder werd tijdens de TGS in Tokyo al nieuwe gameplay-beelden getoond. Face My Fears wordt samen met Don't Think Twice uitgebracht op 18 januari 2019. Kingdom Hearts 3 komt 25 januari 2019 uit voor de Xbox One X en PS4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren