1. Kojima bedankt Death Stranding-fans jaar na release

Kojima bedankt Death Stranding-fans jaar na release

Kojima Productions werkt inmiddels aan een nieuwe game

Om het eenjarige jubileum van Death Stranding te vieren, bedankt Kojima Productions alle fans van de game.

Dat deed het bedrijf op Twitter. In een tweet geven diverse leden van het team, waaronder Hideo Kojima zelf, een 'high five' aan fans. "Een jaar geleden lanceerde onze eerste ontwikkelde game Death Stranding op PlayStation 4." Inmiddels is het spel overigens ook verkrijgbaar op pc.

In oktober dit jaar bevestigde Kojima Productions dat het aan een nieuwe game werkt. Details zijn er nog niet. Eerder gaf Kojima al aan naar horrorfilms te kijken ter voorbereiding van een nieuw project. In mei dit jaar meldde hij dat een "groot project" van hem onlangs was geannuleerd. In een interview met Wired gaf acteur Norman Reedus, die de hoofdrol speelt in Death Stranding, aan dat hij in gesprek was met Kojima over meer content rondom Death Stranding.

Hideo Kojima vertrok een aantal jaar geleden bij Konami om zijn eigen studio op te richten. Zijn eerste game onder Kojima Productions was Death Stranding. In de game leggen spelers te voet of in diverse voertuigen grote afstanden af met pakketjes op de rug door natuurlijk landschappen die veel weghebben van IJsland. Acteurs als Norman Reedus en Mads Mikkelsen vertolken de hoofdrol.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat is vriendelijk. Ik heb Death Stranding (nog) niet gespeeld, maar ik vermoed dat het geen spel voor mij is. Ik houd niet van walking simulators en daar lijkt dit toch best wel veel op.

  Wel ben ik benieuwd naar die nieuwe (horror-)game. P.T. was fenomenaal en heb hoge verwachtingen van Kojima als hij een horrorgame maakt.
 • @Rahl Ik vind walking simulator echt een verkeerde term, naast lopen kom je diverse voertuigen tegen en ook zitten er echte actie momenten in (ik zal niets verklappen)

  Ik kan me voorstellen dat mensen het een struggle vinden om bepaalde obstakels te overwinnen maar dat is juist de kracht van deze game.
  Het is imho echt de moeite waard
 • @HanTheMan

  Sorry, het is lastig om een term te koppelen aan de game als je het niet gespeeld hebt. Maar misschien haal ik deze game eens voor een klein prijsje!
 • @Rahl 19 euro bij Mediamarkt nu had hem ook gehaald nog niet gespeeld overigens
 • @Rahl

  Dat heb ik ook. Ik blijf P.T. makkelijk één van de engste games vinden die ik heb gespeeld, ook al was het maar een demo. Het maakt de speler psychologisch kapot. Dat is een sterke eigenschap aan een spel als je je zo kan inleven…

  Ik ben dus ook erg benieuwd naar die horrorgame die Kojima al enkele maanden aan het "teasen" is. Volgens een recent interview met hem zei hij "dat het zo eng zal worden dat je het in je broek zal doen van de schrik". Dat geloof ik best na zijn vorige, jammer genoeg gecancelde, project.

  Death Stranding spreekt me wel aan als het gaat over het verhaal, de dingen die ik over de gameplay heb opgevangen dan weer wat minder. Maar ik ga 'm zeker eens spelen als hij in korting staat. In het algemeen wordt deze titel warm ontvangen, dus ik denk dat je weinig mis kan doen om 'm eens te testen.
 • Een topgame, heb er echt van genoten.
 • Ik vond Death Stranding geweldig qua sfeer en ook wel qua gameplay en het had dat lekkere Kojima-stijltje, maar wat mij het meest tegen viel waren de zeer complexe menuschermen. Kan aan mij liggen natuurlijk, maar ik snap er absoluut niets van…
 • Ik kijk al uit naar zijn volgende game. Moet nog vaak denken aan Death stranding.
  Kojima weet toch altijd een unieke sfeer te creëren..

  "maar wat mij het meest tegen viel waren de zeer complexe menuschermen. Kan aan mij liggen natuurlijk, maar ik snap er absoluut niets van…"
  Ik weet wat je bedoelt, maar het wende echt na een tijdje. Ik heb dat vaak met games (ook met bv skyrim enzo).. maar het went steeds wel vind ik (als je er wat tijd insteekt)
 • @Jowy
  Ik heb zo veel mogelijk op automatisch gezet en de rest van de game met veel plezier gespeeld maar echt wennen deden de menus nooit (niet voor mij dan) ;)
  Ik hou dan ook meer van simpele menus.
 • Was echt een geweldige ervaring!
  Hopelijk komt er snel een Playstation 5 patch aan, ik wil hem namelijk graag nog eens doorlopen.
 • Hopelijk een vervolg op deze geniale game.

  Wel typerend voor Hideo Kojima, om de fans te bedanken dat zit echt in zijn aard.
 • @Meta_coola

  Zeker dat, echt een legende.
 • @Meta_coola

  Jij doet dit echt expres. Weer een reactie die geschreven is omdat mensen in andere artikelen een tegenovergestelde reactie hebben gegeven. Vervolgens lekker verontwaardigd doen als mensen op jou reageren.

  Doe maar alvast die emoticon met het handje.
 • @Rahl

  Inderdaad. Hij legt het er wel heel dik bovenop. 🙂
 • @PietS.

  Zelfs jij, iemand die volgens mij geen hoge pet op heeft van Kojima, ziet het!
 • @Rahl

  Ik heb persoonlijk helemaal niets tegen de beste man, maar als iemand hem zo overdreven ophemelt dan is het gewoon leuk om tegen schenen te schoppen. Al dat overdreven gedoe… Bah!
 • @PietS.

  Ja en ik reageer juist vaak over the top omdat mensen Hideo onterecht en te vaak een narcist noemen.
 • @Meta_coola
  Is maar goed dat je dat doet. Moet je je voorstellen als die man onze berichten op IG gaat lezen. Krijgt hij straks nog nare gevoelens van en kan hij wellicht een paar nachten niet slapen.

  Ik moet er niet aan denken!
 • @blue_blade_3

  Jij vergeet dat Hideo een bovenmenselijk wonder is, Here Jezus mag zijn handjes dichtknijpen om ook maar in de schaduw van deze God in menselijk gedaante te mogen staan.

  Dus dat gezegd te hebben zou ik niet helemaal uitsluiten dat onze vader Hideo deze comments onder ogen krijgt.
 • @benjaminben
  Oohjee helemaal vergeten inderdaad. Zet ik mezelf weer voor schut nu. Heel mn dag verpest :(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren