1. Kojima gaat ook films maken met zijn studio

Kojima gaat ook films maken met zijn studio

'Films, series en games worden steeds meer één medium'

Hideo Kojima heeft aangegeven dat er concrete plannen zijn om naast games, ook films te gaan maken met zijn studio.

Dit vertelde de wereldberoemde gamemaker in een documentaire met BBC Newsbeat. De alleskunner is vrij duidelijk: "In de toekomst gaat Kojima Productions ook films maken. Als je één ding goed kan, dan kan je alles goed.", aldus Kojima.

Kojima vertelt verder dat films, series en games steeds meer naar elkaar toe groeit en dat het gebied ertussen langzaam grijs wordt. Volgens de man heeft dit hem onder meer aangemoedigd om een nieuw concept te creëren met zijn studio.

"Ik ben zeker geïnteresseerd in het nieuwe concept en ik kan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan", zegt Kojima.

De nieuwe game van Kojima, Death Stranding, heeft volgens velen een apart en gewaagd design. De game heeft in veel aspecten al een hoop weg van een film. Zo wordt de protagonist van de game gespeeld door de bekende acteur Norman Reedus. Toch is Death Stranding geen opstapje naar de filmwereld volgens Kojima.

"Dit spel is, zoals Guillermo del Toro mij ook heeft verteld, niet de manier om de transitie van games naar films waar te maken", zegt de Japanse ontwikkelaar.

Wanneer Kojima Productions precies gaat beginnen met het maken van films is nog niet duidelijk.

Hieronder vind je de complete documentaire van BBC Newsbeat genaamd: Inside Kojima Productions. Benieuwd naar ons oordeel? Lees hier de review, waarin we de game met een 10 beoordelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Kojima vertelt verder dat het films, series en games steeds meer naar elkaar toe groeit en dat het gebied ertussen langzaam grijs wordt.

  Hier ben ik het zo erg eens mee. Game franchises krijgen qua lore meer diepgang als er ook films, tv series, boeken en comics van worden gemaakt. (althans bij mass effect, AC, en uncharted is dat het geval). Werkt overigens ook voor film franchises als die een game, tv serie, boek en comic krijgen (case in point Godzilla, Evil Dead en star wars)
 • Daar ben ik blij mee. Verhaaltechnisch vind ik Kojima erg sterk (zelfs het ietwat ingewikkelde MGS4) en de cutscenes werden in MGS5 heel vet weergegeven.
 • En hij komt met films als 'Kojima : the god amongst men' , 'Kojimessiah' en niet te vergeten 'Kojima ; I do everything on my own without anybody's help so give me all the fame en credits please''
 • @benjaminben

  🤣 🤣 🤣. Best grappig en dat terwijl hij zijn team in interviews juist heel vaak credit geeft voor al het werk.
 • @Meta_coola

  ja, nu nog ff gewoon in zijn games. qua credits zie ik qua verhouding namelijk 9/10 Kojima en 1/10 de rest vant personeel die kennelijk amper wat voor de game betekend heeft. Die vent moet gewoon eens normaal doen, en niet 10.000 keer zijn naam op zijn product drukken. Mooie narcist.

  En bespaar mij AUB je hele tirade over hoe mis ik het heb, ik kan verdomme zelf zien en lezen META. En ik zie een man die zichzelf helemaal het einde vindt.
  Prima dat jij meegaat in zijn religie; ik vind het een uitmuntende ontwikkelaar met een veel te groot ego en weinig zichtbare waardering voor zijn team.

  Net zoals met knappe wijven die zichzelf zo verheven vinden ; flikker op, doe gewoon normaal je bent niets meer of minder dan een ander.
 • @benjaminben

  ??? Dan moet ik toch maar weer eens metal Gear solid 5 gaan spelen want toen ik die 4 maanden geleden heb uitgespeeld zag ik de namen van zijn collega's heel vaak voorbij komen in de credits.
 • @Meta_coola

  ooh ze staan er wel in, maar de verhouding is ver te zoeken vind je niet? Maar je mag je kop gerust weer lekker terug in zijn gat steken hoor. Ik vind het allemaal prrrrrrrima-Kojiiiimaa!
 • @benjaminben

  In verhouding staat er veel Kojima in omdat hij ook de regisseur is, verhaal schrijft en creative director is. Daarnaast heet het bedrijf ook Kojima Productions.
  Tijdens de missies zelf zie je al best veel andere namen…als je kijkt naar wie de artists zijn of technical mensen zie je zijn naam er niet eens tussen.
  Hij is ook van nature een filmregisseur, daarom ook constant alle credits op het scherm.

  Er zijn heel veel gevallen hiervan in de filmwereld, maar het komt zelden voor.
 • @Ardyn

  Dit.

  En Hideo Kojima is nu eenmaal de director en de schrijver van het script.

  Daarbij komt ook nog eens dat directed by and script by : Hideo Kojima erg stom over komt

  Eerst

  Directed by : Hideo Kojima

  En dan er onder

  Script by : Hideo Kojima

  Komt veel beter over

  Bij films zie je ook nooit directed by and script by : …..

  Maar altijd

  Directed by : …..

  En dan

  Script by : ….
 • @Meta_coola

  Zie je nou Meta. Hij is gewoon een narcist van de bovenste plank. ;)
 • @Piet S.
  nee, hij is absoluut geen Narcist. Mensen die hem "echt" kennen, zullen dit beamen.

  Maar jij bent wel een narcist bovenste plank.
 • @Jowy

  Ga je hem nog verkering vragen of? Overal waar hij reageert ben jij ook.
 • @benjaminben
  Jij eerder dan ik.

  Daarbij, ik reageer altijd op PS4 of kojimanews. Piet is daar meestal overbodig. (Jij nog meer btw)
 • @Jowy

  Want jij bent idd de kerel die over anderen mag beweren dat ze overbodig zijn hier. 😘😘😘😘
 • @benjaminben over jou wel ja
 • @Jowy

  Kojima is inderdaad verre van een narcist. In interviews etc zie je echt heel vaak dat hij de mensen die hem hebben geholpen bij z'n carrière bedankt en hen de credits er voor geeft.

  Maar tja als je iemand die succes heeft "haat" ga je hem wel als een narcist zien ja.
 • @Jowy

  Ja, jij kent hem vast en zeker “echt”. 😂
 • @Piet S. Jij ook hè?
 • @Piet S.

  Nope
 • @Ardyn

  En dat zal allemaal best. Maar ik ben opgegroeid met bescheidenheid siert de mens. En ik vind deze godenzoon alles behalve bescheiden, daar hou ik niet van. Maar dat is persoonlijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren