1. Kojima stelt dat Death Stranding te moeilijk is voor sommige critici
Death Stranding
39% hot!
4 members volgen dit
6 members willen dit
5 members hebben dit

Kojima stelt dat Death Stranding te moeilijk is voor sommige critici

‘Moeilijk te begrijpen’

In een interview met Tgcom24 laat Kojima zich uit over een aantal slechte reviews die Death Stranding heeft ontvangen en wat de reden daarvoor kan zijn.

Ook zegt de gameontwikkelaar het volgende over de slechtere reviews die zijn game heeft ontvangen in Amerika: “Ik moet zeggen dat de game goeie reviews heeft ontvangen, voornamelijk in Europa en Japan. Hier in Amerika hebben we echter meer kritiek gehad. Wellicht is het een moeilijk spel om te begrijpen voor bepaalde critici en publiek. Amerikanen zijn grote fans van first-person shooters en dat is Death Stranding niet, die vliegt hoger.”

Death Stranding

Kojima gaat in op zijn redenering en zegt dat hij altijd probeert nieuwe dingen te creëren en dat onenigheden en discussies prima zijn, maar hij voegt daar wel aan toe dat ‘Italianen en Fransen een ander gevoel voor kunst hebben’. Hij stelt dat dit andere gevoel voor kunst ervoor zorgt dat zij het product kunnen appreciëren op een wijze waarop de Amerikaanse critici dat kennelijk niet kunnen.

Het is overduidelijk dat Death Stranding een game is die je of top vindt of lekker links laat liggen, ook is duidelijk dat het niet een standaard game is. Gemengde meningen erover zijn daarom onvermijdbaar en het is begrijpelijk dat de opmerking van Kojima slecht kan vallen bij sommige lezers.

Lees hier de Death Stranding-review van Lars.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

 • Tja er word een vraag aan hem gesteld en die beantwoord hij eerlijk.

  En ik ben ook 100 % met hem eens.
 • @Meta_coola

  Je wilde weten waarom mensen hem arrogant en zelf ingenomen vinden?
  TA-F*CKING-DAAA!!
 • @Piet S.

  Nope zie nog steeds geen bewijs dat hij arrogant en narcistisch is. Hij verteld hier gewoon heel eerlijk de waarheid.
 • @Meta_coola

  Eén groep de schuld geven van de gemiddelde reviewcijfers. Tja… Je mag het zien hoe je wil natuurlijk, maar ja…
 • @Piet S.
  Dat doet hij niet. Ik weet dat jij mensen dat graag wil doen geloven. Al weet ik nog steeds niet goed waarom. Mssn omdat hij te weinig nintendogames maakt ofzo.
 • @Jowy

  Begrijpend lezen blijft moeilijk, hè knul? :)
 • @Piet S. Goty. Live with it, mannetje.
 • @Jowy

  Bron?
 • @Piet S.
  Bron dat het mijn goty is?
 • @Jowy

  O, jouw GotY. Top hoor!
 • @Piet S.

  Hij geeft helemaal niemand "de schuld". Ik weet niet waarom, maar het lijkt wel of je koste wat kost een hekel aan die man wilt hebben. Helaas is dit hele clickbait artikel gebaseerd op een slechte vertaling. Aangezien je zelf niet de moeite neemt te onderzoeken omdat je maar wat graag er door wilt drukken dat Kojima een klootzak is, zal ik mijn eerdere reactie wel even voor je copy-pasten:

  Sorry, maar dit is een beetje een overgenomen click-bait titel. Kojima zijn antwoord is vertaald van het Japans naar het Italiaans en vervolgens naar het Engels, waardoor zijn daadwerkelijke betekenis een beetje "lost in translation" en zonder goede context is.

  Dit is niet de eerste keer dat een uitspraak van hem raar valt en dat uiteindelijk blijkt dat de lading er betekenis erachter door de vertaling net wat is veranderd, en ik begin een beetje het idee te krijgen dat dit opzettelijk gebeurd voor de clicks, ipv het zelf nog eens na te lopen. Niet dat ik Kojima zo graag wil verdedigen, maar ik zie hier een hoop zure mensen die dus eigenlijk boos zijn om niks.

  "The interview was in italian, he said: "Americans are big fans of FPS games. Death Strading flies above that, it's not a shooter" with "fly above" (vola più in alto) he meant the game is totally different from one where you just turn your brain off and shoot everything you see. I don't think he had any malice in what he said, given the context in italian."

  Daar komt bij dat je statistisch kan aantonen dat shooters meestal beter verkopen in de US, en hij dus niet bepaald uit z'n nek lult. Maar dit is het internet en mensen zoeken tegenwoordig graag een reden om te haten blijkbaar.
 • @Razgriz18

  Zie de opmerking van @Ramirez op de laatste pagina. Dat is een mooie samenvatting van hoe ik erover denk. :)
 • @Piet S. Dat is typisch een manier van reageren van jou. Als je geen argument hebt, schuil je je maar al te graag achter een andermans mening.

  En we weten het nu wel trouwens. Je hoeft niet iedere Death Stranding item vol te kwakken met onzin. Zouden we eens bij je Nintendo berichten moeten doen….
 • @Snake_NL

  Ik kan het bericht wel overtypen in mijn eigen woorden, maar waarom zou ik de moeite doen? Verspilde tijd. :)

  Nou, dat gebeurt anders toch vaak genoeg! 😂
 • @Razgriz18

  Je hebt inderdaad gelijk
 • @Piet S.

  Stel hij is dat en een narcist en wat dan ook. Wat dan nog?

  Ik wil gewoon een goede game en hoe de maker is, boeien.
 • @DopieJopie1

  Daar heb je een punt, want ik zou ook schijt hebben aan de maker en z'n karakter als ik de game zelf vet vind, maar ontkennen dat de beste man narcistische trekjes vertoont… Tja…
 • @Piet S.

  Ik ontken het ooit niet maar snap niet waarom het iets uitmaakt. Als de maker van de next Zelda een enorme lul is, ja boeien, ik koop m gewoon.
 • @DopieJopie1

  Ik snap je gedachte, maar ik zou het wel erkennen als het zo was. Meer niet.
 • Het klinkt alsof iemand hier niet zo goed tegen kritiek kan. Hij had ook gewoon niet kunnen reageren en accepteren dat zijn game niet voor iedereen geweldig is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren