1. Konami hint naar meer samenwerkingen met externe studio's

Konami hint naar meer samenwerkingen met externe studio's

Mogelijke hint naar Silent Hill bij andere ontwikkelaar

Konami heeft mogelijk meer samenwerkingen met andere studio's op het oog. Dat zegt GetsuFumaDen: Undying Moon-producer Shin Murato in een interview met JPGames.

Voor de ontwikkeling van actie-roguelike Unying Moon, het vervolg op Getsu Fūma Den uit 1987, ging Konami de samenwerking aan met ontwikkelaar GuruGuru.

"We zijn toenemend geïnspireerd door indiestudio's en hoe ze opwindende games weten te maken", antwoordt Konami-producer Murato op een vraag over hoe de samenwerking tot stand is gekomen. "We dachten dat GetsuFumaDen een interessante IP was om terug te brengen op deze indiemanier, en aangezien we GuruGuru goed kennen vroegen we hen."

Later in het interview zegt Murato: "Wat andere samenwerkingen betreft: heb geduld voor meer projecten als deze!"

Momenteel wordt gespeculeerd dat Konami onder andere de Silent Hill-IP bij een externe ontwikkelaar heeft neergelegd. Volgens Video Games Chronicle wordt een nieuw deel ontwikkeld door een 'prominente Japanse ontwikkelaar'. De game zou deze zomer onthuld moeten worden. 

GetsuFumaDen: Undying Moon is nu beschikbaar voor Steam via Early-Access. De game verschijnt volgend jaar voor Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren