1. Konami koopt Euro 2020-rechten op

Konami koopt Euro 2020-rechten op

Ook de rechten van Manchester United en Juventus werden al gekocht

Konami heeft aangekondigd dat er een officieel Euro 2020-uitbreidingspakket wordt uitgebracht op eFootball PES 2020.

Konami vertelt dat eFootball PES 2020 het officiële spel gaat worden van het aankomend Europees kampioenschap voetbal. Er zijn meer dan vijftig officiële nationale ploegen speelbaar in eFootball PES 2020, waaronder de huidig Europees kampioen Portugal. Konami heeft ook aangekondigd dat alle officiële tenue's, badges en spelers beschikbaar komen voor deze landen. Lange tijd had EA de EK en WK-rechten in de hand, maar daar is nu verandering in gekomen.

Eerder heeft de ontwikkelaar van de game al de officiële licenties gekocht van Manchester United. Zo hebben ze de exclusiviteit van onder andere David Beckham en Park Ji-Sung veiliggesteld. Konami heeft een speciale deal gesloten met de Engelse voetbalclub waar in staat dat Manchester United een prominente rol gaat spelen in PES 2020. Daarnaast is Scott McTominay aangesteld als eFootball PES 2020-ambassadeur. De spelers van Manchester United hebben een full-body 3D-scan gekregen zodat hun virtuele versies zoveel mogelijk overeenkomen. Ook de licenties van Old Trafford, het stadion van Manchester United, zijn door Konami opgekocht.

PES 2020

Welke gevolgen deze nieuwe deal gaan hebben voor concurent Fifa is nog onduidelijk. Vorig jaar had Fifa de rechten van Manchester United in de hand en dat zorgde ervoor dat de Engelse voetbalclub in PES door het leven moest als: Man Red.

PES 2020

Konami is dit jaar druk bezig met het opkopen van licenties, eerder kochten ze ookal de rechten van de voetbalclub Juventus op. Dit betekende voor EA een significante beurswaardedaling. Konami is vorig jaar de Champion League-rechten verloren aan EA en het lijkt er op dat de oorlog tussen de twee uitgevers nog niet voorbij is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

  • En ik dacht dat na de teleurstellende sales van PES19 het wel een beetje afgelopen was. Fout dus want volgens mij zijn dit wel goeie zetten van konami. Ik was alleen niet overtuigd van de PES20 demo. Dit jaar zeker eerst de recensies afwachten.
  • De gehele serie A licensie hebben ze ook binnen nu. Vond de demo zeer goed overigens. Voor mij een zekere aankoop.
  • Voor mij niet vond de demo zwaar tegenvallen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren