1. Konami: PES 2019 niet naar PS Plus door Sony

Konami: PES 2019 niet naar PS Plus door Sony

Wat is nou precies reden hiervoor?

Tot grote verbazing van veel mensen, werd PES 2019 op het allerlaatste moment vervangen door Detroit: Become Human als gratis PS Plus-titel van de maand juli. Maar waarom?

Konami, de ontwikkelaar van PES 2019, vertelt aan Eurogamer dat de beslissing voor het verwijderen van PES 2019 als gratis PlayStation Plus-titel kwam vanuit Sony. In plaats van PES 2019 werd Detroit: Become Human een van de gratis spellen van de maand juli. De exacte reden is nog altijd onduidelijk.

Eurogamer heeft vervolgens aan Sony een verklaring gevraagd. Sony reageerde kort dat "de beslissing is genomen in overleg met het totale bedrijf". Lennart Bobzien, Europese merkmanager van PES, vertelt aan GameSpot dat het verwijderen van PES 2019 als gratis PlayStation Plus-game voor hem als een totale verassing kwam.

Eurogamer gelooft dat de beslissing een juridische kwestie is geweest. Er kunnen bijvoorbeeld bepaalde rechten ontbreken door het aflopen van contracten met voetbalclubs. Een andere logische verklaring voor deze beslissing heeft te maken met de nauwe samenwerking tussen Sony en FIFA 20 van Electronic Arts. PES is echter de grootste concurrent van FIFA.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

  • En ik maar denken dat het kwam omdat er zoveel gereclameerd werd over PES als PSplus game op social media. :)

    Ik ben in ieder geval zeer tevreden met deze keuze, geen fan van sportgames en Detroit had ik nog niet.
  • @BadAsh Dat kan natuurlijk nog steeds, maar dat ze het dus naar buiten brengen als een juridische kwestie om de aandacht daar van af te leiden. Lijkt me namelijk stug als contracten inderdaad het probleem zijn. Dergelijke spellen kun je ook altijd nog in online winkels kopen, zelfs nadat het nieuwste deel al verschenen is. Zouden die oude versies dan ook niet uit de stores verdwijnen moeten?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren