1. Koper Nintendo PlayStation-prototype bekend

Koper Nintendo PlayStation-prototype bekend

Niemand uit de game-industrie

De koper van het Nintendo PlayStation-prototype is bekendgemaakt. Het gaat om Greg McLemore, de oprichter van de Amerikaanse dierenwinkelwebsite Pets.com.

De veiling van het prototype ging in februari van start op de website Heritage Auctions. De Nintendo PlayStation had een geschatte waarde van 1,2 miljoen dollar (ongeveer 9 ton). De console is uiteindelijk verkocht voor 360 duizend dollar (ongeveer 320 duizend euro). Eerder had de originele eigenaar een bod van 1,2 miljoen dollar geweigerd uit Noorwegen. De koper wilde eigenlijk zijn identiteit geheimhouden, maar Kotaku heeft het toch naar buiten gebracht. Greg McLemore is de koper van het enige overgebleven Nintendo PlayStation-prototype.

McLemore richtte in de jaren negentig de Amerikaanse dierenwinkelwebsite Pets.com op. Amazon nam het bedrijf van Mclemore voor veel geld over. Zijn plan is om het prototype uiteindelijk tentoon te stellen in een game-museum van zijn eigen collectie.

Nintendo Playstation

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • En dan lopen mensen te zeiken als er 600 euro voor een console gevraagd wordt lol.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren