1. Koraalrif in Zelda: Breath of the Wild ontdekt

Koraalrif in Zelda: Breath of the Wild ontdekt

Zichtbaar dankzij een glitch

Een speler van Switch- en Wii U-game The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft een koraalrif in de game ontdekt.

Het is niet mogelijk om te duiken en vervolgens onder water te kijken in Zelda: Breath of the Wild. Het lijkt er op dat dit tijdens de ontwikkeling van het spel ooit wel mogelijk was, want door een glitch kunnen spelers nu wel onderwater kijken en daar is tevens aankleding te zien, waaronder een koraalrif. De beelden van het koraalrif zijn in onderstaande Twitter-video te zien en zijn gefilmd nabij Lurelin Village, een stranddorpje in Breath of the Wild.

Op E3 dit jaar kondigde Nintendo aan te werken aan een vervolg op Breath of the Wild. Of het hierin mogelijk wordt om te duiken en onder water te kijken, is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • O wow dit ziet er wel serieus tof en gedetaileerd uit. Ben benieuwd hoeveel delen van de game al dergelijke invullen hadden voordat ze de functie eruit sloopten. Kan me voorstellen dat het veel werk is elk gebied met water helemaal vol te gooien met details.
 • Ik vond dit ook serieus een groot gemis in deze Zelda. Het biedt zoveel meer opties en dimensies wanneer je ook onderwater werelden toevoegt. Juist zwemmen in diepe meren, zeeën en rivieren is iets wat ik graag mag doen in games. Water en met name het diepe duiken er in geeft altijd iets rustgevends. Maar goed, ze moeten natuurlijk ook nog verbeterpunten hebben voor het vervolg he :p Maar was wel echt een gemis, met je ijzeren boots over de bodem van Lake Hylia lopen had toch iets speciaals :P
 • @benjaminben waarschijnlijk wilden ze Water Temple trauma's voorkomen. Dan is water niet rustgevend.
 • @Richh

  Zo erg vind ik de Water temple eigenlijk niet. Granted het is de lastigste dungeon in OoT als het gaat om je weg te vinden maar wie het spel een paar keer uit speelt loopt (zwemt) zelfs daar zonder problemen door heen.

  By far de lastigste van alle Zelda’s vind ik persoonlijk toch wel de Stone tower uit Majora’s Mask. Dat was ook de eerste dungeon waar ik ooit een guide bij nodig had.
 • @Ramirez Ik denk dat de Water Temple vooral lastig is, als je hem halverwege afsluit. De temple heeft een vrij logische structuur, die je in een specifieke volgorde moet uitvoeren. Als je dan halverwege stopt, en een paar uur/dagen later weer verder gaan, is de kans groot dat je iets verkloot aan het waterlevel, en de verkeerde kamer in loopt. Dan begint een trial en error en raak je snel het overzicht kwijt.

  De Stone Tower was zeker tricky, ook wel een erg epische temple moet ik zeggen! Ik vond overigens alle Marjora's Mask temples vrij moeilijk. En dat laatste gedeelte op de Maan waar je alle maskers voor nodig hebt was gewoon zo wazig dat ik dat nooit heb kunnen uitspelen.
 • @WvA watertemple is inderdaad lastig en ik stopte er tussendoor mee.

  Maar als je het in 1x afrond, snap je die commentaren ook niet, dat het zo lastig is.
 • @benjaminben
  Dat, maar vrij kunnen vliegen door Hyrule had nog een stuk gerser geweest.
 • @SmartTies
  Zo, daar komt iemand uit de 80s binnen, lol. I approve.
 • @Rainking
  Huh? Hoezo 80's? Om het vliegen?

  btw '78 geboren maar niet verder vertellen ;)
 • @SmartTies
  Hahaha, nee. Ging om 't woord gers. Dat ken ik nog wel van het schoolplein toen. Ben zelf toevallig ook van '78.
 • @Rainking
  Haha mede-oude-gamert!

  Ben je toevallig ook Rotterdammert? Aangezien "gers" in de boeken staat als Rotterdams woord.
 • @SmartTies
  Woonde destijds in Hellevoetsluis, da's wel redelijk in de buurt.
 • @Rainking
  Daar heb ik ook 8 jaar gewoond (R'dam -> Hellevoet -> en nu weer R'dam)

  Dus ja, in die regio komt het woord gers met regelmaat voor ;)
 • @SmartTies
  Grappig. Kleine wereld.
 • komkommertijd?
 • Serieus? Die koraal riffen zijn vaak makkelijk te zien in de game
 • meen toch dat dit gister al geplaatst is?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren