1. Gerucht: Next-gen consoles komen in 2020 en zijn tweemaal zo krachtig

Gerucht: Next-gen consoles komen in 2020 en zijn tweemaal zo krachtig

Maar neem het met een korrel zout

Jason Schreier, redacteur bij Kotaku, heeft onlangs op ResetEra informatie gedeeld over de releasedatum en specificaties van de next-gen consoles. Volgens hem komen deze niet eind dit jaar uit.

“Ik zeg het al sinds maart ongeveer, maar de volgende generatie komt in 2020. Een semi-accuraat artikel uit 2018 deed mensen denken dat de nieuwe console in 2019 uitkwam, maar ik hoop dat het nu duidelijk is dat die deze herfst niet uitkomt”, aldus Schreier.

stadia

Op dit moment zijn er volgens Schreier maar weinig mensen op de hoogte van de volgende generatie en zijn er veel minder dev kits in omloop dan gedacht. Als er dus bepaalde roddels naar buiten komen, zijn ze vaker niet waar dan waar. “Niet geloven dus”, zegt Schreier.

Het enige dat volgens Schreier bekend is, is dat Microsoft en Sony als doel hebben om een hoger aantal teraflops te halen dan de 10.7 teraflops die Google met Stadia uit gaat brengen. Door deze uitspraak ontstond echter weer een nieuwe pagina met geruchten, waarna Jason Schreier zijn eerdere uitspraak moest nuanceren.

“Dit is waarom ik bijna nooit iets op deze site plaats”, reageerde Schreier met een link naar de pagina met geruchten. “Ik weet niks over de teraflops. Binnen de studio’s worden aannames gedaan, maar niemand weet het zeker”, aldus Schreier. Een van de aannames is volgens hem dat de volgende generatie twee keer zoveel kracht zal hebben dan de huidige generatie.

Lees hier alle geruchten over de PlayStation 5.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Pas minimaal 2021.
  • Kom maar op op op….!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren