1. Kotaku: 'Verwacht PlayStation 5 niet voor 2020'

Kotaku: 'Verwacht PlayStation 5 niet voor 2020'

Enkele ontwikkelaars zeggen al meer te weten over de console

Volgens Kotaku's Jason Schreier zijn er enkele mensen binnen de industrie die meer weten over de PlayStation 5, maar komt de console waarschijnlijk pas in 2020 uit.
Schreier ging op onderzoek uit om er achter te komen hoe het met de PlayStation 5 staat. In een maand tijd heeft hij met diverse ontwikkelaars van first en third party studio's gepraat om meer te weten te komen.


Mensen lieten hem weten dat het onwaarschijnlijk was dat de PS5 in 2019 uit zou komen, laat staan in 2018, al werd ook gemeld dat data altijd kan veranderen in deze industrie, zeker als de concurrentie een onverwachte move maakt.

De meeste ontwikkelaars, waaronder werknemers van Sony's eigen studio's, gaven aan niets gehoord te hebben over de PlayStation 5, al waren er een paar ontwikkelaars die zeiden er wel vanaf te weten. Het feit dat er zo'n kleine groep mensen geïnformeerd is over de console, geeft ook aan dat de console waarschijnlijk voorlopig niet beschikbaar komt. Tot slot hoorde Schreier op de Game Developers Conference in San Francisco afgelopen maand ook geruchten over een geplande release in 2020.

Vorige week verscheen er al een artikel op de website SemiAccurate waarin werd gesuggereerd dat de PlayStation 5 wellicht al dit jaar zou kunnen verschijnen. Daarin werd ook vermeld dat er al devkits van de console in handen waren van ontwikkelaars. Dat laatste wordt met de nieuwe informatie die Kotaku heeft ontvangen niet weerlegd.

"Een release in 2020 lijkt waarschijnlijk voor de PlayStation 5. De PS4 is dan zeven jaar op de markt geweest, vergelijkbaar met de PlayStation 3. De komende tijd lijken er nog meer dan genoeg PS4-releases op stapel te staan en met exclusieve games als Death Stranding en The Last of Us Part 2 in de toekomst kan de console een waardige afsluiting krijgen. Maar, zoals Kotaku ook meldt, een plotselinge nieuwe strategie van een concurrent kan de situatie veranderen." - Michel Musters

PlayStation

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Ik verwacht hem idd niet eerder dan 2020. 2020 is vroeg genoeg. De ps4 pro kan voorlopig nog wel makkelijk op boksen tegen de XoneX.
  • Zegt mijn glazenbol ook
  • Nou van mij hoeft hij ook echt niet eerder te komen dan dat. Blijf knaken uitgeven zo. Koop bewust geen nieuwe telefoons om t constante updaten, consoles krijgen dezelfde aanpak als ze zich te snel gaan opvolgen. Wacht wel op prijsverlagingen, want niet alleen de console maar ook haar games zijn goedkoper en in grotere getalen beschikbaar. I can wait… geld blijkt nog steeds niet op mn rug te groeien.
  • Ik hoop op een 2019 release !
  • maakt me niet uit wanneer ik koop em op release dag!
  • Het zou jammer zijn. 2018 please!
  • Het zou jammer zijn. 2018 please!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren