1. Komt Cyberpunk 2077 uit in 2020?

Komt Cyberpunk 2077 uit in 2020?

CD Projekt Red richt zich wel op huidige generatie consoles

Een YouTuber heeft tijdens de E3 een kort gesprek gevoerd met de ontwerper van het bordspel Cyberpunk 2020, waar Cyberpunk 2077 op is gebaseerd. De ontwerper Mike Pondsmith zegt dat men nog een paar jaar moet wachten voordat ze game kunnen spelen. Ook heeft CD projekt Red gemeld dat de game gewoon voor de huidige generatie consoles wordt gemaakt.

Het rpg-bordspel kwam 1990 uit en richt zich op een fictionele wereld die zich afspeelt in het jaar 2020. Net zoals in de game bevindt de speler zich in de stad genaamd Night City. Pondsmith heeft samengewerkt met CD Projekt Red om zijn bordspel tot leven te wekken.

Mike Pondsmith zegt in het gesprek: “I’ve waited 30 years to get to this and it was worth it. You guys can wait a few more years, it will be worth it,”

Waarschijnlijk doelt de bordspelontwerper op het feit dat de jaartallen mooi overeenkomen als Cyberpunk 2077 in 2020 uitkomt. In een Reddit-post van de designer stelt hij wel dat hij de officiële releasedatum nog niet weet.

Huidige generatie

In ander Cyberpunk nieuws weerlegt CD Projekt Red geruchten dat de futuristische game voor de volgende generatie consoles wordt gemaakt. Sommige fans schijnen namelijk te denken dat de indrukwekkende graphics niet geschikt zijn voor de rekenkracht van de PS4 en Xbox One.

In een interview met Game Informer antwoord quest designer Patrick Mills op de vraag of Cyberpunk 2077 mogelijk niet uitkomt op huidige generatie consoles.

Mills zegt dan ook: “I’ve heard a number of people say that. The current console generation is what we’re aiming for. We are aiming for Xbox One, PlayStation 4, and of course PC as well.”

Misschien dat CD Projekt Red het spel dan wel op beide generatie consoles gaat uitbrengen wanneer het zover is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Shit ik had hem toch eerder verwacht. Zag er indrukwekkend uit op de E3 .
 • @adutchman

  Er is toch helemaal niets bevestigd door cd project red? Eerst maar wacht tot zij met een officiële datum gaan komen.
 • Ik heb gehoord dat die pas in 2077 uitkomt.
 • I hope not.
 • Tja dit is ook precies de reden waarom die E3 gebeuren mij niets meer kan schelen. Want het is echt een trend dat je word lekker gemaakt met iets. En vervolgens kun je er 2/3 jaar opwachten. Kijk naar games als Crackdown 3 , Days Gone , B&E 2 , Death strand. Ze zijn allemaal ruim 2 jaar geleden al aangekondigd. En inmiddels zijn ze nog niet uit. En is het nog maar afwachten of ze überhaupt volgend jaar uitkomen. Bethesda heeft het zelfs nog bonter gemaakt door een Elder Scrolls 6 trailer te laten zien. Die niet eerder dan 2021 moet uitkomen…. Waar ben je dan mee bezig?
 • @fdennis

  Je hebt zeker een punt maar aan de andere kant is een bevestiging van een game ook heel fijn. Bijvoorbeeld ES6. Laten we zeggen dat ze niets hadden aangekondigd. Dan blijft alles een gerucht waar we net zo goed niets aan hebben. Ik heb toch liever een bevestiging dan een gerucht.
 • @fdennis
  Dat is natuurlijk ook de hele bedoeling van de E3.

  En om even Betsheda te verdedigen. We zijn al jaren aant schreeuwen om een nieuwe TES. Nu laten ze EINDELIJK weten dat ze ermee bezig zijn en dan is het weer niet goed. Achja Hollanders he, alleen maar janken..
 • @fdennis
  Ik denk zelfs dat ES6 niet eens in 2021 gaat uitkomen, kan ook wel 2022 of 2023 worden. Ik las dat ze net met de ontwikkeling van de game zijn begonnen.
  Starfield komt eerst nog, daar zijn ze ook veel verder mee kwa ontwikkeling.
  Ook een leuke titel toch ?
 • @Cypher TES6 komt in 2022 gok ik. Eerst komt Starfield nog gelukkig…. En die zou wel eens in 2020 kunnen verschijnen….
 • Geef mij maar zo'n Forget-Me-Now pill deze game lijkt me zo vet maar het heeft geen zin om er op te zitten wachten.
 • Denk dat ie wel in 2020 uitkomt maar gok wel op begin 2020… Minder dan een paar jaar dus…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren