1. 'Lange download Microsoft Flight Simulator omzeilt restitutiebeleid Steam'

'Lange download Microsoft Flight Simulator omzeilt restitutiebeleid Steam'

Drie uur gespeeld?

Een aantal bezitters van Microsoft Flight Simulator op Steam klaagt dat ze hun geld niet terug kunnen vragen. Ze hebben namelijk al meer dan twee uur op de klok staan voordat ze begonnen zijn met spelen.

Het grootste deel van de 150 GB aan game-data wordt via een update binnen de game binnengehaald. Het spel draait dus technisch gezien wel, maar er valt nog niks te spelen voordat alle data is gedownload.

Steam heeft een eigen beleid voor het terugvragen van geld voor gekochte games. Zolang je een spel niet meer dan twee uur hebt gespeeld, staat het je vrij om restitutie te vragen. Bij Microsoft Flight Simulator zitten spelers door de lange dowload al aan die uren voordat ze het luchtruim hebben gekozen.

Het probleem wordt in meerdere Steam-reviews aangehaald, waar de game op dit moment 'verdeelde' gebruikersrecensies krijgt. "Deze game omzeilt het beleid van Steam", zegt een gebruiker. "Het is onacceptabel dat iemand de game opstart en al acht uur speeltijd heeft, omdat hij de game aan het downloaden was", schrijft een ander. Overigens wordt er lang niet altijd gezegd dat iemand ook daadwerkelijk het geld terug wil voor de game, maar worden potentiële klanten vooral gewaarschuwd.

Het is bovendien ook na twee uur spelen mogelijk om geld terug te vragen op Steam. Je moet dan argumenten meesturen en Steam beoordeelt elk geval vervolgens apart. Het is nog niet bekend of dat in dit geval coulant wordt beoordeeld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Misschien kunnen jullie eerst iets positief brengen over deze game:

  Flight Simulator is een meesterwerk!

  Ik hoop dat de Xbox versie goed gaat draaien. Het is in mijn ogen een uniek spel dat niet zou misstaan op een console.
  Flight Simulator is een grote titel die ervoor zorgt dat Microsoft zich onderscheidt met de concurrentie.
 • is wel grappig, ik kon de game een paar weken geleden al instaleren zodat ik hem op dag 1 kon spelen… is nu nog maar op 54% van de download sinds vanmorgen…

  Maar om nu meteen je geld terug te vragen vind ik dan wel een beetje maf.
  Je kan zeker met deze game niet binnen 2 uur zeggen of je het wel of niet leuk vindt.
  Koop hem dan (nog) niet en wacht op een aanbieding zou ik zeggen.
  Of nog beter, neem voor € 13 een maand Game Pass Ultimate en je kunt Flight Simulator en nog 100 andere games spelen…
 • Tsja, er zijn blijkbaar nog steeds mensen met internet uit de prehistorie. Dan moet je zeker wegblijven van dit soort technische hoogstandjes.
 • Omzeilt? Nou nou, zo wordt het een beetje neergezet alsof hier bewust de meest kwaadaardige acties worden uitgevoerd.
 • Welke labiele persoonlijkheid zou een meesterwerk als dit willen refunden?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren