1. The Last of Us 2 in laatste fase van ontwikkeling

The Last of Us 2 in laatste fase van ontwikkeling

Volgens Tweet van Anthony Newman, mederegisseur van de game

Een recente Tweet suggereert dat The Last of Us 2 in de laatste ontwikkelingsfase is. Wat dit betekent voor de releasedatum is nog onduidelijk.

Mederegisseur van de game, Anthony Newman, plaatste recent een update over de ontwikkeling op Twitter. Hierin wordt gevraagd naar een groot aantal animatoren gameontwerpers en programmeurs om het Last of Us 2-team te versterken. Newman gaf aan dat de studio streeft om het werk aan de game af te ronden, wat mogelijk betekent dat de game zich in de laatste ontwikkelfase bevindt.

Dit is voor fans tof nieuws, maar betekent ook dat het nog wel een jaar kan duren voor de game daadwerkelijk uitkomt. Het kan maanden duren voor nieuwe werknemers überhaupt dusdanig ingewerkt zijn dat ze aan de afronding van de game kunnen werken.

Last of Us 2

Desalniettemin maakt The Last of Us 2 wel flinke stappen. Niet zo lang geleden verkondigde de regisseur van de game, Neil Druckmann, nog dat de laatste scene van de game geschoten was. Hij Tweette erover met de laatste pagina van het script, waar alleen “zwart beeld” en “het einde” te lezen was. Hierbij moet wel gezegd worden dat het schieten van een laatste scene niet betekent dat alles definitief is opgenomen. Ook op de set voor een game worden beelden geschoten die achteraf niet blijken te kloppen. Deze moeten daarna opnieuw opgenomen worden.

Een eerdere lek die suggereerde dat de game in oktober uitkomt, komt van een Peruaanse retailer genaamd LawGamers. Die hadden een poster gedeeld waar de game op stond, waarbij vermeld stond dat deze in oktober 2019 uitkwam. Meer informatie over de game werd echter niet gedeeld. Het is mogelijk dat de game inderdaad in oktober uitkomt, maar het is ook mogelijk dat de retailer zelf tijdelijke releaseperiode aanhoudt. LawGamers heeft hier destijds niet op gereageerd.

flinke stappen

Fans kijken erg uit naar het vervolg van The Last of Us. Het is waarschijnlijk een van de meest geanticipeerde games die nog uitkomen, maar wat weten we nu eigenlijk allemaal over de game? Laura Kempenaar schetste een beeld van de laatste gameplaytrailer: “We zijn op een feestje, Ellie is duidelijk ouder. Nonchalant hangt ze tegen de bar, kijkend naar de feestende mensen. Ze heeft een gesprek met een man naast haar, voordat de dame die ze eigenlijk bekeek haar hand grijpt en haar naar de dansvloer meeneemt. Dat waren een jaar geleden de laatste bewegende beelden van The Last of Us 2. Gelukkig weten we inmiddels een heleboel meer.” Nieuwsgierig naar wat we tot nu toe allemaal weten? Check dan het hele artikel hier.

Kan je nou echt niet wachten en wil je eigenlijk oude herinneringen ophalen? Dat kan op een bijzondere manier. De originele soundtrack van The Last of Us is namelijk te koop op vinyl. Deze werd in februari uitgebracht om te vieren dat de eerste game in de serie al vijf jaar bestaat. En om vast nog enthousiaster te worden, kan je hieronder nog even de trailer bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Heb er echt zin in. Heb mijn ‘thuisbios’ van de week gecompleteerd met surround speakers, dus ik heb wel zin om een spannende game te spelen nu.
  • Dus dit jaar een release? Dan moet ik maar snel een keer beginnen met het origineel! Al moet ik toegeven dat ik Horizon en God of War ook nog uit moet spelen..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren