1. Lead producer van Anthem weg bij BioWare

Lead producer van Anthem weg bij BioWare

Gaat aan de slag bij andere ontwikkelaar

De lead producer van Anthem, Ben Irving, is vertrokken bij BioWare.

Dat liet Irving op Twitter weten. "Na acht ongelooflijke jaren bij BioWare heb ik besloten verder te gaan en een prachtige kans bij een ander gamebedrijf aan te nemen. Ik geloof dat er een geweldige toekomst voor Anthem in het verschiet ligt - er werkt een goed team aan en ik kijk er naar uit om de progressie die wordt geboekt te zien (en te spelen)."

Irving is acht jaar in dienst geweest bij BioWare, en werkte voor Anthem aan Star Wars: The Old Republic. Hoewel het niet uniek is dat werknemers na de ontwikkeling van een game vertrekken bij een studio, proberen BioWare en Electronic Arts de tij te keren voor de actiegame. Anthem werd bij release slecht ontvangen, al gaf EA aan dat het nog vertrouwen heeft in de game en de ontwikkelaar. Begin deze maand kwam de Cataclysm-update voor Anthem uit, met daarin nieuwe missies en aanpassingen die bugs oplosten.

Dat Irving bij een andere ontwikkelaar aan de slag gaat is duidelijk, maar welke dat is moet nog blijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren