1. Overwatch-leadschrijver Michael Chu verlaat Blizzard

Overwatch-leadschrijver Michael Chu verlaat Blizzard

Michael Chu blijft verhalen schrijven voor de game-industrie

Michael Chu, bekend van zijn werk als hoofdschrijver voor Overwatch, laat weten dat hij weg gaat bij Blizzard. De reden voor zijn vertrek is onbekend.

Twintig jaar geleden liep Chu voor het eerst Blizzard Entertainment binnen met de droom om de games te maken die hij zelf uren heeft gespeeld: “Ik had het geluk dat ik de verhalen mocht vertellen van deze geweldige universa.”

Daarnaast laat Michael Chu weten dat hij als Aziatische Amerikaan meer verhalen wilde vertellen die mensen met zijn achtergrond lieten zien. “Overwatch gaf de mogelijkheid om een meer inclusieve versie van de wereld tot leven te brengen: een toekomst om voor te vechten." Chu laat vervolgens weten dat hij samen met Blizzard hard heeft gewerkt aan een universum met mensen uit alle hoeken van de wereld.

Overwatch

“Nu ik voor de laatste keer door de deuren van Blizzard loop heb ik nieuwe dromen. Ik wil, door middel van games, verhalen blijven vertellen en werelden blijven bouwen die mensen bij elkaar brengen. Dat is de toekomst waar ik in geloof.” Wat hij precies gaat doen is niet duidelijk.

Na Chu’s aankondiging meldt Blizzard dankbaar te zijn voor Chu en zijn werk: “Zijn aanwezigheid zal worden gemist”. De ontwikkelaar laat weten dat ze niet verwachten dat Chu’s vertrek impact heeft op de plannen voor Overwatch 2: “De ontwikkeling van het spel wordt gedaan door middle van een samenwerking met getalenteerde mensen verspreid over meerdere teams, met een gedeelde toewijding aan de waardes van Overwatch en de visie voor Overwatch 2. Samen werken we aan een episch,verhaal gedreven ervaring voor spelers”.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren