1. Leer gebarentaal in vr-ruimte voor slechthorenden

Leer gebarentaal in vr-ruimte voor slechthorenden

Helping Hands ondersteunt mensen die gebarentaal willen leren

Vr-chat wordt door heel veel spelers gebruikt om te socializen en kan een leuke plek zijn voor conversaties. Helping Hands gebruikt vr om een gemeenschap op te bouwen van slechthorende spelers en mensen die gebarentaal willen leren.

Technologie kan mensen dichterbij brengen, dit is hier een heel goed voorbeeld van: YouTuber Syrmor gaat in gesprek met slechthorende spelers in vr, waarin zij praten over hun levenservaringen. Deze video linkt ook weer terug aan een document waarin het doel van Helping Hands staat omschreven.

Helping Hands wil een gemeenschap creëren binnen vr voor slechthorenden en mensen die graag gebarentaal willen leren. De gemeenschap was in eerste instantie gecreëerd als een manier om slechthorende vr-spelers samen te brengen in 2018, maar is later doorgegroeid naar een leeromgeving voor anderen die erin geïnteresseerd zijn.

Hun visie wordt als volgt omschreven: “Onze visie is om de barrières tussen de horende- en dove cultuur te verbreken. Door blootstelling aan verschillende culturen via internet toe te staan, in het bijzonder Virtual Reality, verbinden we mensen met verschillende achtergronden, waardoor we een beter begrip van elkaar krijgen.”

Een vr-systeem is niet per se nodig, mensen die geen systeem hebben kunnen ook onderdeel nemen aan de Discord. Ook zijn er wekelijkse Amerikaanse en Koreaanse gebarenstaallessen, deze lessen worden gegeven door mensen die de taal volledig beheersen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren