1. Leidinggevenden CD Projekt Red ontvangen forse bonussen

Leidinggevenden CD Projekt Red ontvangen forse bonussen

Cyberpunk 2077 heeft het bedrijf geen windeieren gelegd

De leidinggevenden van Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red gaan dit jaar forse bonussen ontvangen, ondanks de veelbewogen lancering van de game.

Volgens een reportage van Jason Schreier op Bloomberg ontvangen CEO's Marcin Iwinski en Adam Kicinski ieder ongeveer 6,3 miljoen dollar als een bonus. Cyberpunk 2077-regisseur Adam Badowski zou 4,2 miljoen dollar ontvangen. 

De cijfers zouden zijn gebaseerd op de netto verdiensten van het bedrijf in 2020, die volgens schatting rond de 562 miljoen dollar liggen. Een groot gedeelte van dat bedrag komt van de verkoop van Cyberpunk 2077, al helpt de verkoop van andere games van het bedrijf, zoals The Witcher 3: Wild Hunt, ook mee.

Er zou volgens een woordvoerder van CD Projekt Red in totaal zo'n 29,8 miljoen dollar aan bonussen worden verdeeld over 865 werknemers, met een gemiddelde van 34.000 dollar per werknemer. Zo'n twintig procent van de jaarlijkse winst zou namelijk voor bonussen gebruikt worden.

Cyberpunk 2077 werd op lancering geplaagd door bugs en glitches. Het spel werd zelfs van de PlayStation Store gehaald. Inmiddels wordt er achter de schermen hard gewerkt aan diverse updates om de game beter te laten draaien - een aantal zijn er al verschenen. 

cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Wow dus voor al die oplichting wat ze hebben geflikt worden ze nog even goed beloond ook. De mensen die hun hart en ziel in de game hebben gestoken ondanks al het gezeik en problemen tijdens het ontwikkelen die zouden indd een goede bonus moeten krijgen. Maar de mensen aan de top die zouden niks tot weinig moeten krijgen. Ik begin wel elke keer een zure smaak in de bek te krijgen van Cd project red ik was eerst een van hun fanboys maar nu staan ze naast EA!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren