1. Lekker: 'Binnenkort Pokémon Switch-nieuws'

Lekker: 'Binnenkort Pokémon Switch-nieuws'

Maar neem het met een schep zout

Twitter-gebruiker Mug zegt dat er 'binnenkort' Pokémon-nieuws verschijnt. Hoewel de lekker geen waardevolle reputatie heeft opgebouwd, zijn er redenen om het account in de gaten te houden.

Mug tweette namelijk op 11 februari vrijwel de gehele inhoud van de destijds nog onaangekondigde Nintendo Direct. Zo voorspelde hij nieuws over Final Fantasy, een segment van vijf minuten over Fire Emblem, een nieuwe game van PlatinumGames, iets over Yoshi en DeamonXMachina, Bloodstained: Ritual of the Night, Mortal Kombat, Star Fox (uiteindelijk Starlink-dlc) een '2D Zelda' en Mario Maker.

Nu tweet Mug 'Pokémon binnenkort', doelende op een aankondiging van de nieuwe Nintendo Switch-games, die in 2019 verschijnen. Velen vroegen wanneer 'binnenkort' exact is, maar daar zegt Mug geen antwoord op te hebben: "Waarschijnlijk volgende maand, maar dat is slechts een gok."

Pokémon Day

Dit gaat tegen de verwachtingen in van de meeste Pokémon-fans, die hopen op een aankondiging op Pokémon Day. Pokémon Day vindt woensdag 27 februari plaats, de dag dat Pokémon Red en Green in Japan verschenen. Op de officiële website van The Pokémon Company zijn de plannen uiteengezet. Zo gaat de Pokémon-marathon met de anime-serie en films van start op Twitch en is Game Freak aanwezig in de Nintendo Store in New York City voor een Q&A.

Bovenstaande lijkt er niet te hinten naar een grote aankondiging, aangezien het optreden van Game Freak gericht lijkt te zijn op kinderen en niet wordt uitgezonden. Daarentegen werden Pokémon Sun en Moon op 26 februari 2016 aangekondigd ter ere van Pokémon Day. Ook wordt er gesproken van 'opwindend nieuws', maar daarmee kunnen ze ook doelen op de aankondigingen op de website.

Gezien de ogenschijnlijke juiste voorspellingen van lekker Mug en de timing van eerdere Pokémon-aankondigingen is het verstandig om Pokémon Day in de gaten te houden. Neem het lek zelf echter met een korrel zout, want er is relatief weinig reden om aan te nemen dat Mug het bij het juiste eind heeft.

Eevee

De nieuwe Pokémon-games voor de Switch komen in 2019. Op 8 mei verschijnt ook de Detective Pikachu-film.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Star Fox was wel degelijk aanwezig in de vorm van Star link battle for Atlas. En ook Mortal Combat kwam voorbij als ik mij niet vergis. Deze Pokemon gaat gehaald worden niet voor mijzelf maar mijn vriendin is Pokemon liefhebster.
 • @Gamerfan31

  Klopt en klopt.
 • @Gamerfan31 Ah klopt, thanks! Ik ging er helemaal vanuit dat ie Star Fox Grandprix bedoelde, maar dat was natuurlijk dlc. Mortal Kombat kon ik niet vinden, maar er is inderdaad een teaser uitgebracht. Al met al goed nieuws lijkt me!
 • @Jack O

  Ja ik hoop dat Star Fox grand prix een aparte game is. En niet DLC van Star Link. Als er 1 serie nou eens een goede game kan gebruiken is het Star Fox wel.
 • @Gamerfan31 Ik vermoed dat het een losse game is. En inderdaad, het wordt tijd voor een goede Star Fox!
 • @JACK O en GAMERFAN31

  Ik snap jullie wel dat het weer tijd wordt voor een goede Starfox. Echter om dan te wensen voor een racer snap ik niets van!
  Starlink op Switch komt nog het meest in de buurt van een Starfox game zoals men graag wilt. Er een race game van maken lijkt me een heel slecht plan, en ben juist blij dat het enkel een onderdeel is van een DLC.
 • Ik hoop het niet meer turn based is, gewoon 3D real time battles.
 • @CyberFl

  Voel eens aan je hoofd! Wil jij Pokken 2.0? X-D
 • @Piet S.

  Gewoon een klassieke RPG met de battles van Pokken, dat zou vet zijn.
 • @Silverwolf
  Ik heb liever turn based in een open wereld game.
 • @blue_blade_3

  Dit dus!
 • Ben benieuwd ik vond de laatste te simpel en te weinig verniewends brengen.. Om een voorbeeld te geven ik speel hem nauwelijks maar Moonlighter van 2 tientjes speel ik veel meer…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren