1. Lindsay Lohan verliest wederom een GTA 5-rechtszaak

Lindsay Lohan verliest wederom een GTA 5-rechtszaak

Lindsay Lohan heeft wederom een rechtszaak verloren tegen Take Two Entertainment om GTA 5.

De New York Supreme Court heeft besloten dat Lindsay Lohan niet opnieuw een rechtszaak mag aanspannen tegen de makers van GTA 5 en dat de aanklacht moet worden verworpen.

De actrice, van onder meer Herbie: Fully Loaded, sleepte in juli 2014 de Grand Theft Auto 5-ontwikkelaar voor de rechter. Dit omdat zij het onderstaande personage Lacey Jonas, uit de missie Escape Paparazzi, in GTA 5 erg veel op haarzelf vindt lijken en zou Rockstar haar naam gebruikt hebben om de game te promoten.

Twee jaar geleden verwierp de New York Supreme Court, het hooggerechtshof in New York, de rechtszaak al, omdat het bewijsmateriaal niet sterk genoeg zou zijn. De naam en het uiterlijk zou niet genoeg op Lohan lijken. "Het unieke verhaal, de personages, dialoog en omgevingen, gecombineerd met de macht van de speler om te kiezen hoe men vordert in de game, maakt het spel een fictief product en satire", aldus de rechtbank destijds. Tijdens de rechtszaak kreeg Take Two Entertainment steun van de Motion Picture Association of America, de Entertainment Software Association en de American Booksellers Association.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

  • This kids, is why you don't do drugs.
  • Die meid heeft echt niks beters te doen, wat een troela…
  • Lol ik vind haar meer lijken op Trevor .https://www.pinterest.com/pin/322992604497367308/

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren