1. Nintendo-fans vinden loon van Miyamoto en Furukawa te laag

Nintendo-fans vinden loon van Miyamoto en Furukawa te laag

Onder de 2 miljoen euro per jaar

Het loon van Shiguru Miyamoto en Shuntaro Furukawa zijn bekendgemaakt. De loonstroken van de medewerkers van Nintendo zijn besproken tijdens een vergadering met investeerders.

Vorige week maakte de Japanse gamegigant diens financiële resultaten van het afgelopen kwartaal bekend. Daarin werd duidelijk dat Nintendo een zeer succesvolle periode achter de rug heeft. Tijdens de vergadering is blijkbaar ook het loon van de topmedewerkers besproken. Daaruit blijkt dat CEO Shuntaro Furukawa 211 miljoen yen heeft verdiend in de afgelopen periode (ongeveer 1,82 miljoen euro), Mario-bedenker Shiguru Miyamoto 171 miljoen yen (ongeveer 1,47 miljoen euro) en generale manager Shinya Takayashi 111 miljoen yen (ongeveer 960 duizend euro).

Dit lijkt misschien laag in vergelijking met wat andere topmedewerkers in de game-industrie betaald krijgen, maar in Japan is het normaal dat medewerkers van dit niveau tussen de 1 en 5 miljoen euro per jaar ontvangen. Toch waren veel Japanse fans gechoqueerd over de loonstroken, met name door de succesvolle periode die Nintendo achter de rug heeft. Ze vinden daarom dat de lonen verhoogd moeten worden. Zo moet Miyamoto volgens de fans minimaal 10 biljoen yen (ongeveer 86 miljoen euro) ontvangen net zoals CEO’s in het Westen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Te laag? Laat me niet lachen.
 • Zelfde als met die voetballers ; waarom zou je in godsnaam meer willen? Waarom gaan sommige mensen die al bulken van het geld en dit in geen 10 levens uit kunnen geven, niet gewoon voor passie ipv voor de centen. Waarom meer, meer, meer? Ben er inmiddels wel achter dat geld in het leven echt niet alles is, helemaal wanneer je er meer dan genoeg van hebt.

  Maar goed, fans vinden dit, Miyamoto zelf zal er wel tevreden mee zijn gok ik.
 • Misschien is 1,47 miljoen weinig in vergelijking met sommige anderen met een vergelijkbare functie, maar de gesuggereerde sprong naar 86 miljoen is nogal absurd te noemen.
 • Zo zielig, misschien moeten die fans een inzamelingsactie starten.
 • Ik zou zeggen, nintendo presteert goed. Geef dan diegene die hebben meegewerkt aan dit succes een leuke bonus. Dan heb ik het over de 'normale' developer, de 'normale' marketeer. Die maak je wel blij met een paar duizend extra bonus en hebben het harder nodig. Gelijk een goede motivatie het harde werk vol te houden.
 • @Newgamessuck

  Iets met een hamer en een spijker die een kop heb.
 • Pffft, wat laag….
  Nintendo moest zich schamen….
  Ik zou het liever andersom zien, elke CEO gaat rond de 1 of 2 miljoen verdienen.
 • @jo_joost

  Waarom moet Nintendo zich schamen? De fans vinden dat niet Nintendo.
 • @DefenseForceNL
  Sry slechte poging van sarcasme
 • @jo_joost

  Haha ok
 • Dit zou toch hele lekkere bedragen, wij zijn in het westen een beetje doorgeschoten.
 • Te laag tuurlijk joh er zijn dagen dat ik minder verdien.
 • @DefenseForceNL echt? Dat is wel zuur. Ik kom m'n bed niet uit voor minder dan 10 miljoen
 • @BertdeVries

  https://www.youtube.com/watch?v=lJdqe8kPyY0
 • Wat een zever in pakjes. Te laag? Wat doen deze mensen dan dat uitzonderlijk meer is dan dat een ander doet? Er zou een stop moeten komen op wat je maximum zou mogen verdienen. Kijk maar naar de sportwereld, de grote multinationals, de politiek…

  Mensen die letterlijk hun rug krom hebben gewerkt voor een ander verdienen een bonus. Zo denk ik aan de zorg, de ambulanciers, de brandweer en andere veiligheidsdiensten. Maar ook mensen die fysiek zwaar werk doen, dag na dag. Deze mensen hebben bewust gekozen om in de vuurlinie te staan om een ander te helpen met het risico voor hun eigen leven. En zelfs dat loon zou begrenst moeten zijn. Wie komt er af met al die monsterbedragen? Het is schandalig. Als je met creatief zijn je kost mag verdienen, zou je al gelukkig mogen zijn. Maar meer dan een miljoen per jaar er voor verdienen… Die fans zijn gek!

  Denk liever aan hoe we als "gewone vervangbare" mensen na deze crisis zullen moeten leven. Ik ben benieuwd hoeveel van deze CEO's ons zullen ondersteunen met hun "povere" jaarlijkse inkomsten. Dat hoog samenlevingsgroepje is nu al terug aandelen aan het opkopen en grof geld aan het scheppen terwijl ze het werkvolk ontslaan voor de "besparingen".

  Ze verdienen te weinig. Ik lach me een kriek!
 • ik doe het voor de helft ;)
 • Bijna net zo veel als mij dus.
 • Soms snap ik deze community niet.

  Managers zijn vaak de eersten die met de pluimen gaan lopen.

  Deze grootverdieners krijgen al aandacht genoeg en worden te vaak op een piëdestal gezet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren