1. Lootboxen geen vorm van gokken volgens Britse Kansspelcommissie

Lootboxen geen vorm van gokken volgens Britse Kansspelcommissie

'Er kan geen echt geld worden mee verdiend'

Er is wederom uitgesproken in het Verenigd Koninkrijk dat het kopen van lootboxen geen vorm van gokken is. Ditmaal komt de uitspraak van de Britse Kansspelcommissie.

Er loopt een onderzoek naar verslavende technologieën dat wordt uitgevoerd door het Britse comité voor Cultuur, Media en Sport. De Britse Kansspelcommissie heeft aan dit comité laten weten dat het kopen van lootboxen volgens hen niet wordt beschouwd als gokken.

Er kan geen geld worden verdiend met het openen van lootboxen en de Britse Kansspelcommissie vindt het per definitie dus geen gokken. De commissie geeft wel aan dat de inhoud van varianten op lootboxen, zoals de pakketjes op EA's Fifa Ultimate Team, verkocht worden op secundaire markten. Dit is dan toch in strijd met de gegeven verklaring, aangezien er op deze manier echt geld verdiend kan worden met het openen van deze pakketten. Dit gaat dan echter niet via EA of Fifa.

Neil McCarthur, de algemeen directeur van de Britse Kansspelcommissie, vertelt tegen het comité voor Cultuur, Media en Sport dat ondanks dat lootboxen onder de huidige wet niet worden gezien als een vorm van gokken, er wel 'grote zorgen' zijn over kinderen die games spelen waarin elementen van kans en uitgaven voorkomen. Deze zorgen werden eerder ook geuit door Margot James. Er moet dus een goed systeem worden ontwikkeld om deze risicogroep te beschermen. Een andere optie is het leveren van beter bewijs dat lootboxen tot gokproblemen leidt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren