1. Lootboxen komen terug naar Call of Duty Black Ops 4

Lootboxen komen terug naar Call of Duty Black Ops 4

Maar niet iedereen is er blij mee

Er is een nieuwe update beschikbaar voor Call of Duty: Black Ops 4. De update, Operation Grand Heist, brengt ook lootboxen met zich mee. Ditmaal onder de naam ‘cases’ en 'crates'.

Lootboxen zaten al in voorgaande Call of Duty-games. In Call of Duty: WW2 kwamen ze ook al voor onder de naam ‘supply drops’, en ook in Infinite Warfare en Black Ops 3 waren ze aanwezig. Spelers waren alleen niet tevreden over de lootboxen uit eerdere games, omdat de inhoud niet gelimiteerd was tot cosmetische voorwerpen en het erg moeilijk en frustrerend om de wapens te bemachtigen die je wilde.

Black Ops 4

De lootboxen die nu uitkomen zijn wel gelimiteerd tot cosmetica uit Black Jack's Reserves. Het is mogelijk nieuwe wapens te verdienen door de game te spelen en Tiers te behalen. Dat de lootboxen nu alleen cosmetica bevatten, betekent niet dat wapens in de toekomst zijn uitgesloten.

Hieronder is te zien hoe cases en crates ogen in Black Ops 4. Je vindt ze onder de tab Reserves op de Black Market. Cases verdien je door de game te spelen en crates kun je kopen met betaalde Call of Duty Coins. Een crate kost 200 coins per stuk en bevat drie items.

Black Ops 4

De community van Black Ops 4 lijkt niet zo enthousiast te zijn over lootboxen. Dit omdat Black Ops 4 een Season Pass verkoopt ter waarde van vijftig dollar, bovenop de microtransacties. Daarnaast voegde zowel Treyarch als Sledgehammer Games na lootboxen met cosmetische items ook wapens toe, waardoor spelers vrezen dat het weer gebeurt.

black ops 4

Operation Grand Heist duurt twee maanden. Tijdens het evenement verdienen spelers nieuwe skins, emotes en wapens. Ook maakte Treyarch toekomstige dlc bekend. Lees er hier meer over.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Oh boy en 1 2 3… Hier komen de haat reacties.

  Zolang het daadwerkelijk bij cosmetische items blijft vind ik lootboxes in principe niet erg, enige waar ik nog steeds tegen aanloop is dat je ze via micro transacties moet kopen. Lootboxes mogen er zijn mits het enkel cosmetisch is en enkel met ingame geld te verkrijgen is (imho of course)
 • @Meta_coola
  De vorige Cod games gespeeld ? Zaten ook wapens achter een lootbox paywal.
 • Mooi werk, lootboxen zijn de toekomst van gaming! Geeft extra spanning bij het vrijspelen van zaken EN kan je ook ergens je overtollige centjes aan kwijt. Ik zie alleen maar voordelen!
 • @blue_blade_3

  Ja super fijn. Ik heb geen zin om het geld dat ik overhoud opzij te zetten voor een vakantie of een nieuwe auto. Ben blij dat ik het nu kwijt kan aan cosmetische items die mogelijkerwijs in een doos zitten.

  Hoeveel is 200 COD coins?
 • @Luigi1985 Volgens mij heb je er 1100 voor 10 euro.
 • @Jack O

  Boeven. Dan houd je er 100 over en dan word je verleid er nog eens 1100 te kopen, zodat je nog zes van die boxen kan kopen.
 • @Luigi1985
  Dat toch mooi! 11 halen, 10 betalen!
 • Het was een kwestie van tijd.
 • ze hebben het wel goed gemaakt dat elke 3 duplicates je een reroll krijgt met een nieuwe item.
 • Hé jongens, weten jullie nog dat in die goede oude tijd loot gratis was? En dat het leuk was om loot te vinden? oh well..
 • @benjaminben
  In Call of Duty? Ik vond het idee van lootboxes in Advanced Warfare geweldig, maar ik dacht toen nog dat het via challenges ofzo zou gaan. Random drops, maar met challenges een hogere kans op een bepaalde drop. Net als in een MMO een beetje.
 • Moesten daarvoor 800 man vertrekken naar onzekere tijden?

  Nu gaan ze nog sneller gortig veel geld binnenharken.

  Ik wens die maatpakken, die nooit genoeg krijgen, terminale jeuk op hun achterste.
 • Ik heb het spel toevallig twee weken geleden verwijdert. Al die kleine manieren om meer geld te verdienen doet het spel niet ten goede.
 • Mensen die dit normaal vinden moeten zich schamen want microtransacties blijven microtransacties en die zijn slecht voor de game industrie. Bij veel games in deze tijd moet je alles kopen en niks vrijspelen wat heel jammer is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren