1. Loting PlayStation 5 van Coolblue trok bijna 80.000 deelnemers

Loting PlayStation 5 van Coolblue trok bijna 80.000 deelnemers

Kleine kans

De loting waarmee klanten van Coolblue een kans konden winnen om de PlayStation 5 te mogen kopen, heeft bijna 80.000 inzendingen opgeleverd. Dat maakt de verkoper bekend via Twitter.

Het werd deze week duidelijk dat verkooppunten die geen pre-orders hadden aangenomen voor de PlayStation 5, lang niet genoeg consoles zouden hebben om aan de grote vraag te voldoen. Coolblue begon gisteren daarom een actie waarbij klanten digitaal hun schoen konden zetten, om zo kans te maken om de PlayStation 5 te kunnen kopen.

Coolblue meldde daarbij dat er maar 180 exemplaren beschikbaar waren. Gezien de grote hoeveelheid inzendingen, maakten deelnemers dus minder dan een kwart procent kans om uitgekozen te worden. De winnaars zijn voor 15:00 gebeld, anderen kunnen een afwijzingsmail verwachten.

In die mail staat wel dat Sony in de komende weken 200 extra consoles zal leveren. Die worden op dezelfde manier verloot, onder de mensen die hun schoen op dit moment al hebben gezet.

Vandaag gingen ook de exemplaren van BCC over de toonbank. Iets voor 9 uur 's ochtends gingen de consoles live, waarbij de site er voor duizenden klanten direct mee ophield. Slechts enkelen is het gelukt om daar een console te bemachtigen. Voor alle winkels geldt dat er niet bekend is wanneer er nieuwe consoles worden geleverd.

In dit artikel houdt zustersite Gamer.nl je op de hoogte van de overgebleven mogelijkheden om een PlayStation 5 te bemachtigen.

PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Zo te zien zaten er aardig wat scalpers ook weer tussen. Misschien was het beter voor Sony geweest om geen wereldwijde release te doen. Man, hoeveel PS5 zijn er eigenlijk in Nederland… 1000/2000?

  Echt sneu voor de mensen die er geen konden krijgen en heel veel moeite deden om er 1 te krijgen. Goede nieuws voor deze mensen is wel…. zoveel PS5 only games zijn er niet en kunnen sommige gewoon op de PS4 spelen.
 • @ShadowhunterrX

  Ben helaas niet gebeld, maar ik kan t nog wel even uitzitten met de PS4.

  Volgens mij zijn er super veel mensen die nog veel meer moeite hebben gedaan en ook niets hebben.
 • @Luigi1985
  Echt zonde. Hopelijk krijg je alsnog snel een PS5.
 • @ShadowhunterrX
  Heb zo'n beetje alles geprobeerd maar helaas. Dan zijn inderdaad ook nog van die trieste scalpers die vervolgens de spullen voor bijna drievoud op Marktplaats zetten, met de meeste lachwekkend excusjes.

  Dan maar wachten en dan zien we wel verder. Ga ik m'n pc maar upgraden voor Cyberpunk als die wèl nog dit jaar komt!
 • @AWESOMEDUDE3

  Jammere is pc is ook niet te upgraden met totaal uitverkochte Nvidia 3000 series en AMD 6800 series.

  Heb ook overal naast gegrepen,
  Geen ps5, geen Nvidia, geen AMD.
 • @Dutchy_d
  Echt balen voor jullie beide, hopelijk alsnog ook voor jullie beide 1. Zo zie je maar weer online verkopen kunnen makkelijk zijn, maar je word aan alle kanten genaaid voor ratten.
 • @Dutchy_d
  Ja zelfde verhaal, maar zo'n upgrade was ik toch niet van plan. Moet nog een extrs SSD hebben en wat RAM. Als CP2077 dan wèèr wordt uitgesteld breekt m'n klomp!
 • @AWESOMEDUDE3

  Jammer. Ik heb eigenlijk, buiten een super kinderachtige tekening in mijn schoen niets geprobeerd. Dus ja. Vind t niet zo erg.

  Die marktplaatsidioten wel, maarja het is wat een gek er voor geeft.
 • En dan maar 180 exemplaren hebben!

  kreeg vanmiddag mail van Bol dat de mijne onderweg is… tussen 11:30 uur en 14:00 uur zou ie morgen aan moeten komen! Ken potverdorrie niet meer wachten!
 • @Soon.
  De mijne komt rond 17.00 morgen. Hype!
 • @adutchman @soon.
  Veel plezier alvast! Ik ben bang dat ik nog tot 2021 moet wachten voor een PS5, nu zelf m'n schoen niet gevuld was vanmiddag. ;)
 • @Gaaiz
  Thanks!
 • @Gaaiz

  Ze krijgen er over twee weken
  Weer 200 stond in de mail die ik kreeg. Die verloten ze onder de schoenzetters van vandaag. Kleine kans weer, maar toch.
 • @Luigi1985
  Zou leuk zijn als ik er tussen zit, maar ik lig er gelukkig niet wakker van. Heb al 't geluk een next-gen console in huis te hebben!
 • @Gaaiz

  Haha das wel fijn. Nee ik ben niet zo’n die hard dat ik drie consoles tegelijk wil.
 • @Gaaiz Komt goed vriend. December hebben we hem wel, let maar op. En Januari is ook al snel. Maar ik moet godverdomme Miles Morales spelen op de ps5! Sorry voor mijn taalgebruik, ben gewoon te enthousiast. Simon Zijlemans was er helemaal lijp over! Bcc was ook een schandaal vanmorgen, was gewoon op de site, kon de ps5 in de winkelmand doen, maar toen moest je vestiging selecteren, zat al fout blijkbaar in de site van de overbelasting, toen viel het weer weg. Ook echt een schandaal dat van de 260 er gewoon 80 aan medewerkers van bcc werden gegeven. Waardeloze winkel dat bcc. Klant is koning vind ik, en die moeten gewoon voorrang krijgen, die zorgen voor de omzet van zo`n bedrijf! Blijft schandalig die mensen die morgen hun ps5 gaan ophalen, puur om hem voor 1000 euro of meer te verkopen op marktplaats. Maar ja, het is legaal helaas. Iedereen mag zijn prijs bepalen op marktplaats. Wel sneu, want de echte gamers zijn hier de dupe van. Coolblue krijgt er binnen 2 weken weer 200 binnen. Ook dit vind ik kansloos, en ze dan nog willekeurig gaan verloten, had eerlijker geweest als ze gewoon op de eerste 180 inzendingen al die mensen een pre order kunnen geven, en vervolgens weer de volgende 200 die er naar komen. Dit loten is gewoon russisch roulette
 • @klaasje15
  Ik vind het veel eerlijker dat het willekeurig is. Als je met pre orders gaat werken krijg je juist dat mensen meerdere bestellen om door te verkopen. Ik hoorde dat iemand bij BCC met een bot 32 ps5s heeft weten te bemachtigen. Nou lekker is dat. 180 op 80.000 kans is beter dan 0%
 • @blue_blade_3 Ja ik ben er niet in thuis met die bots, is gewoon triest valspelen idd. Ja dat zeg ik ook met coolblue beter, maar dat ze dan de eerste inzendingen doen is eigenlijk eerlijker. En die dan natuurlijk maar 1 console per klant mogen bestellen
 • @klaasje15

  Bro, ik vind als jij er 1 hebt weten te bemachtigen je zelf mag weten wat je ermee doet.

  Gewoon pech dat er te weinig zijn ligt aan Sony zelf.
 • @RiRi voor 100 euro meer verkopen kan ik nog mee leven, maar niet voor 1000 euro of 1500 euro, dan ben je voor mij gewoon het doodschoppen niet waard

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren