1. E-sport-update: Luchtmacht VS gaat CS:GO-toernooi sponsoren

E-sport-update: Luchtmacht VS gaat CS:GO-toernooi sponsoren

De luchtmacht van de Verenigde Staten gaat zich bemoeien met e-sport. Verder is er meer informatie over vechttoernooi EVO, heeft de Overwatch League indrukwekkende televisiecijfers en is er deze week een gigantisch PUBG-toernooi in Berlijn.

Luchtmacht Verenigde Staten investeert in e-sport

Een van de grotere sponsoren van de ELEAGUE CS:GO is de Amerikaanse luchtmacht. Op deze manier hoopt de US Air Force dat meer jongeren zich inschrijven om deel uit te maken van de troepen.

De luchtmacht plaatst drie stands op de toernooivloer, waar mensen kunnen zien wat ze als rekruut kunnen verwachten. Deze kraampjes hebben bijvoorbeeld video’s waarin e-sporters verschijnen die deelnemen aan luchtmachttrainingen. Daarnaast komen er video’s van de dagelijkse vergaderingen van de CS:GO-teams, waarin tactiek wordt besproken.

Tot slot gaat de luchtmacht het CS:GO-team van Cloud9 sponsoren. Volgens Cloud9-eigenaar Jack Etienne komen er onder andere video’s waarin de reacties van spelers gepeild worden terwijl ze meevliegen in militaire vliegtuigen.

e-sport-update

Aantal deelnemers EVO2018 bekend

Van 3 tot en met 5 augustus vindt EVO plaats, het grootste vechtgametoernooi ter wereld. Tijdens dit toernooi kan iedereen zich inschrijven om te strijden voor geldprijzen. De populairste game tijdens EVO is het dit jaar uítgekomen DragonBall FighterZ, met 2530 deelnemers. Injustice 2 is de minst populaire game, met 356 vechters. Hieronder kan je het spelersaantal van alle acht games zien.

  • 1. DragonBall FighterZ - 2530
  • 2. Street Fighter V: Arcade Edition - 2421
  • 3. Tekken 7 - 1504
  • 4. Super Smash Bros. for WiiU - 1303
  • 5. Super Smash Bros. Melee - 1302
  • 6. BlazBlue: Cross Tag Battle - 1148
  • 7. Guilty Gear Xrd: Rev 2 - 621
  • 8. Injustice 2 - 356
e-sport-update

127.000 mensen kijken naar OWL play-offs op TV

Vorig jaar betaalde Twitch een flink bedrag voor de online uitzendrechten van de Overwatch League, maar Blizzard verkocht onlangs ook de televisierechten van de competitie. ESPN, Disney XD en ABC gaan de Overwatch League allemaal uitzenden en Disney XD was als eerst aan de beurt.

Afgelopen vrijdag speelden Philadelphia Fusion en Boston Uprising tegen elkaar en dat werd uitgezonden op DisneyX D. De uitzending werd bekeken door zo’n 127,000 Amerikanen. Hiermee behoort het programma tot de top 150 best bekeken programma’s op de vrijdag. Deze kijkersaantallen zijn overigens gelijkwaardig aan het aantal kijkers op Twitch.

e-sport-update

E-sport voorlopig niet op de Olympische Spelen

Thomas Bach, president van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vertelde vorige week dat hij de kans klein acht dat e-sport binnen afzienbare tijd een Olymisch onderdeel wordt. Dit vertelde hij na afloop van het esport-forum in Lausanne.

Bach, een voormalig Olympisch kampioen, vertelde dat er nog een hoop dingen duidelijk moeten worden voor e-sport Olympish kan worden. Zo vroeg hij zich af wie ervoor gaat zorgen dat de Olympische standaarden worden gehandhaafd of welke games gespeeld kunnen worden.

Desondanks zei de president van het IOC dat hij e-sporters als atleten ziet, omdat zij ook mentaal en fysiek fit moeten zijn om goed te presteren en daarnaast goede reflexen en veel tactische kennis nodig hebben. Hij hoopt dan ook zijn opvolger welwillend tegenover e-sport staat.

e-sport-update

Wat staat er op de agenda

PUBG Global Invitational

De PUBG Global Invitational moet het eerste grote PUBG-toernooi worden. Organisator ESL organiseerde al eerder toernooien voor de game, maar dit wordt het eerste met een miljoenenprijzenpot. Komende week strijden de beste teams vanuit heel de wereld in Berlijn.

Het evenement duurt van 25 tot en met 29 juli en kent een prijzenpot van twee miljoen dollar. Onder de deelnemers zitten teams uit onder andere Europa, Noord-Amerika, Rusland, Japan, China en Zuid-Korea.

Dit artikel delen

Over de auteur

Danny van Gend Al jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren