1. Madden NFL 21 verguisd door fans, laagste score ooit op Metacritic

Madden NFL 21 verguisd door fans, laagste score ooit op Metacritic

Review bomb

Madden NFL 21 wordt verguisd door fans en is het doelwit van een review bomb op Metacritic, waarbij vele gebruikers tegelijk een slechte score plaatsen. Spelers zijn ontevreden over bugs en een gebrek aan verbeteringen in het nieuwste deel.

De User Score op Metacritic stond op het laagste punt op een 0,4, de laagste score die ooit op de website is voorgekomen. Inmiddels is de score opgekrabbeld naar 0,5.

Spelers gebruiken daarnaast de hashtag #NLFDropEA om hun ongenoegen kenbaar te maken. Electronic Arts heeft als enige de licentie om NFL-games te maken. Fans roepen de NFL met de hashtag op om hun relatie met EA te beëindigen en iemand anders de games te laten ontwikkelen.

EA erkent een aantal van de problemen en werkt aan updates voor het spel. De derde titelupdate moet op 10 september uitkomen en een aantal van de bugs en gameplayproblemen verhelpen. "Madden NFL is een live service en spelers weten dat de launch slechts het begin is van de Madden-reis. We brengen regelmatig updates uit na de launch om de gameplay aan te passen op jullie feedback. Ook blijven we de game evolueren met nieuwe content en ervaringen", zegt de ontwikkelaar in een update.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Live service daar gaan me haren al recht van overeind staan. Mooie benaming om je ergens achter te verschuilen als er ontevredenheid is.

    Ja maar jongens luister het is live service dus even geduld het wordt allemaal beter.
  • Dat is nou het probleem met alleenrecht licenties, Streaming diensten zoals Netflix hebben hier ook al last van. Je betaald niet meer voor het beste product (beste spel, beste streamingdienst), maar voor het bedrijf met de licentie op waar je geïnteresseerd in bent. Grootste 'slachtoffers' zijn de consument.
  • @Rendier

    Nouja Netflix betaalt natuurlijk ook voor die licenties, dus de uitgevers van de films/series krijgen er gewoon hun geld voor. Netflix hoeft niets meer aan die films te doen. Dit is een ander verhaal. EA betaalt om namen te gebruiken, merken etc. en doet er vervolgens niet het maximale mee. Ze leveren constant een 'nieuw' geüpgrade product aan, dat maar minimaal verbeterd is ten opzichte van de vorige.

    Easy money. Men koopt toch wel. Eigenlijk te gek om los te lopen. Er zou weer zo'n seal of quality moeten komen voor games, net als Nintendo had in eerdere jaren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren