1. Maker Minecraft niet welkom bij jubileum wegens kwetsende uitspraken

Maker Minecraft niet welkom bij jubileum wegens kwetsende uitspraken

Hij plaatste op Twitter onder andere transfobische opmerkingen

Minecraft bestaat bijna tien jaar en dat moet gevierd worden. De maker van de game, Marcus Persson, mag hier echter niet bij zijn, omdat Microsoft vindt dat zijn meningen en uitspraken niet passen bij die van ontwikkelaar Mojang en Microsoft.
minecraft

Afgelopen maand werd er al een laadscherm, waarin de maker werd genoemd verwijderd. Microsoft liet zich daar verder niet over uit, maar heeft nu meer laten weten aan Variety. Zo zou Persson op Twitter (waar hij 3,7 miljoen volgens heeft) onder andere transfobische opmerkingen hebben gemaakt, is hij over een heteroseksuele Pride day begonnen en heeft hij gepost dat 'het oké is om wit te zijn' en waar veel mensen verbolgen op hebben gereageerd. Daarom is hij dus niet welkom tijdens het Mojang-persevenement in Stockholm dat 17 mei plaatsvindt.

Persson was ooit erg betrokken bij de ontwikkeling en heeft de game destijds voor 2,5 miljard verkocht aan Microsoft. Minecraft heeft inmiddels zo’n 91 miljoen spelers per maand en is de op een na best verkochte game in de geschiedenis. Alleen van Tetris zijn er meer exemplaren verkocht. De game heeft onlangs de grootste update ooit uitgebracht. Daarnaast heeft de game 100.000 dollar gedoneerd aan Charity: Water.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • "hij heeft gepost dat 'het oké' is om wit te zijn". Ben wel benieuwd hoe hij dit heeft geformuleerd, want natuurlijk is het prima om wit te zijn.
 • @dewokkel ja dat lijkt mij ook, maar vermoed dat (als je naar die andere dingen kijkt) het er niet lekker uitgekomen is in de ogen van MS.
 • @dewokkel Heb het toegevoegd. Die uitspraak kwam compleet uit het niets.
 • Oké oké die transfobische opmerkingen gaan misschien te ver. Maar waarom wel een gay pride maar geen hetero pride? Mogen we enkel trots zijn als we homo zijn en niet als we hetero zijn? En nu het derde punt waarom zou het niet oké zijn om wit te zijn en is het fout om dat te zeggen?

  Ik zeg dat ook altijd als men weer eens klaagt dat ik niet bruin genoeg ben geworden in de zomer. "coola waarom ben je niet bruin geworden" uhm om dat ik wit ben en daar in principe best wel trots op ben (en ik word gewoon moeilijk bruin deal with it)

  MS mag doen wat ze willen maar van mij mogen bedrijven wel weer eens een stuk politiek incorrect worden.
 • @Meta_coola

  Dit is juist politiek incorrect te noemen. Aangezien het blanke ras daadwerkelijk de minderheid is tegenwoordig, en nu blijkbaar onderdrukt wordt wanneer we zeggen dat het oké is om blank te zijn. ~ 100 jaar terug was nog 25-30% blank, nu ongeveer 10~15%$(?). // En nee, ik ben geen nazi, ik noem enkel een feitje op.
  En ja, ik zou ook liever zien dat er overal aandacht aan wordt besteed, of helemaal nergens aan.
 • Romeetje, het spijt mij dit te zeggen ; maar je teksten bevatten nog wel eens wat flinke fouten, lees deze tekst eens kritisch door en je snapt vast wat ik bedoel. Ben geen taalnazi, maar dit vind ik gewoon ondermaats.
 • @benjaminben mm in dit geval is het een mea culpa. Want ik heb even dingen opgegooid. Maar over het algemeen worden teksten gewoon nagekeken.
 • @benjaminben

  "Hierboven staat Tetris."

  - scrollt naar boven, ziet geen tetris -

  :P
 • 2,5 miljard. potverdikkeme!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren