1. Maker remake P.T.-demo mag stage lopen bij Konami

Maker remake P.T.-demo mag stage lopen bij Konami

Remake moest wel offline gehaald worden

De maker van een onofficiële pc-versie van de P.T.-demo mag stage komen lopen bij Konami.

De zeventienjarige Qimsar werkte al geruime tijd aan een remake van de P.T.-demo. Deze demo was bedoeld voor de nieuwe horrorgame Silent Hills, dat echter nooit werd ontwikkeld nadat Konami en maker Hideo Kojima met elkaar in de clinch raakten. Ook de demo werd offline gehaald.

Door de demo voor pc na te maken zorgde Qimsar er niet alleen voor dat de demo weer speelbaar zou zijn, hij deed er ook ervaring in de Unreal Engine mee op. "Voordat ik aan dit project begon had ik maar zes uur aan ervaring met de Unreal Engine en dit is mijn eerste game. Ik heb er al zo'n 140 uur aan besteed en heb mijzelf veel dingen aan moeten leren", zo vertelde hij eerder al.

Konami heeft onlangs echter geëist dat de demo offline gehaald werd. Ondanks dat heeft het bedrijf wel een stageplek aan Qimsar aangeboden. Hij zou zijn gebeld en het bedrijf zou hebben gemeld dat het onder de indruk was van de demo. Daarnaast kreeg hij ook wat gratis spullen van het bedrijf.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren