1. Maker van Scott Pilgrim verdient niks aan de game

Maker van Scott Pilgrim verdient niks aan de game

Hij wist zelfs niet van het bestaan af

De maker van de visual novel waar de game Scott Pilgrim Vs. The World op is gebaseerd is, heeft aangegeven dat hij geen geld verdient aan de game.

Dat heeft Bryan Lee O'Malley, maker van visual novel waar de game op is gebaseerd, laten weten in een mail aan Kotaku. O'Malley geeft aan dat hij door gebrek aan communicatie tussen hem, Ubisoft en Universal voor een lange tijd niet eens wist dat de game opnieuw werd uitgebracht.

"Kennelijk werkt Ubisoft al enige tijd aan dit project. Mensen bij Universal zouden mij hiervan op de hoogte stellen, maar door een fout in de communicatie is dit nooit gebeurd. Maanden geleden tweette Ubisoft een emoji naar mij, in de veronderstelling dat ik op de hoogte was van de situatie", schrijft O'Malley.

Scott Pilgrim

"Op dit moment ben ik vrijwel niet betrokken bij dit project. Behalve dat ik een boegbeeld ben voor de fans. Het is enkel een re-release van dezelfde game. Niemand uit het oorspronkelijke team werkt aan deze titel. Ik verdien er dan ook geen geld aan (nooit gedaan). Misschien krijg ik een downloadcode, als ik lief ben tenminste.", verhaalt de maker van de originele game.

Scott Pilgrim vs. The World, gebaseerd op de gelijknamige graphic novel, verscheen oorspronkelijk op PlayStation 3 en Xbox 360. De digitale indiegame kreeg al snel een cultstatus en werd in 2014 offline gehaald, waarschijnlijk vanwege een afgelopen licentie. Fans hopen al jaren dat het spel weer beschikbaar komt.

Ubisoft brengt Scott Pilgrim vs. The World: The Game Complete Condition deze feestdagen uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • ❤️ T︍︍︍︍ie︍︍︍︍nerkut︍︍︍︍jes wi︍︍︍︍llen h︍︍︍︍arde se︍︍︍︍ks - CLICK

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren