1. Makers Netflix-serie Stranger Things aangeklaagd wegens plagiaat

Makers Netflix-serie Stranger Things aangeklaagd wegens plagiaat

Wordt ontkend door advocaat

De makers van Strangers Things, Matt en Ross Duffer werden eerder door filmmaker Charlie Kessler beschuldigd van plagiaat. Gisteren liet de advocaat van de broers in een verklaring weten dat de aantijgingen onjuist zijn.

Charlie Kessler beschuldigde de broers dat ze de serie hebben gebaseerd op zijn korte film Montauk. De film gaat namelijk ook over een project van de staat dat onderzoek doet naar paranormale activiteiten. Ook is er jongen vermist in de film van Kessler.

De film Montauk stond eerder op de Vimeo pagina van Charlie Kessler, maar is recent verwijderd.

In de beschuldiging zegt Charlie Kessler dat hij in 2014 samen met de Duffers heeft gezeten en het concept heeft gepitcht. De broers zouden het idee hebben gestolen en de werktitel van de serie was dan ook volgens Kessler hetzelfde als zijn korte film: Montauk. Ook werd het dorpje zelf Montauk genoemd, maar is deze volgens hem verandert naar het dorpje Hawkins.

Kessler eist een schadevergoeding en een uitspraak van de rechtbank.

In een email vertelt de advocaat van de broers, Alex Kohner aan Newsweek: "Mr. Kessler’s claim is completely meritless. He had no connection to the creation or development of Stranger Things. The Duffer Brothers have neither seen Mr. Kessler’s short film nor discussed any project with him. This is just an attempt to profit from other people’s creativity and hard work."

Stranger Things

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Hoe graag ik seizoen 1 ook zag. Het voelde net iets te herkenbaar aan.

    Super 8.

    Seizoen 2 was zwak imo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren