1. TikTok-maker gaat games ontwikkelen

TikTok-maker gaat games ontwikkelen

Van dansjes naar games

ByteDance Inc., het bedrijf achter het social media-platform TikTok gaat mobiele games maken. De laatste maanden heeft ByteDance Inc. met een enorme snelheid een gamedivisie opgezet door onder andere bestaande gamestudio's over te nemen.

Momenteel is ByteDance Inc. vooral bekend om TikTok, een app die vanaf 2018 enorme groei meemaakt. In 2019 is de app wereldwijd 738,5 miljoen keer gedownload. Hoewel ByteDance Inc. momenteel vooral over social media-platformen beschikt, zijn ze hard bezig met de overstap naar de game-industrie. De eerste twee games van TikTok verschijnen naar verwachting in de lente van dit jaar.

Voorbeelden van studio’s die worden overgenomen zijn bijvoorbeeld Shanhai Mokun Digital Technology en Levelup.ai. De grote concurrent voor het bedrijf is Tencent, met hun grote mobiele titels als Call of Duty: Mobile en Honour of Kings.

ByteDance Inc. heeft naast TikTok ook de vergelijkbare Chinese versie van TikTok genaamd Douyin, de apps VigoVideo en Huoshan (wederom apps waarop gebruikers korte video’s van zichzelf maken en delen), ook apps waarmee het nieuws in Indonesië wordt gedeeld genaamd: BaBe.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

  • Bonbibonkers, I choose you!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren