1. Makers Yooka-Laylee hinten naar nieuwe game

Makers Yooka-Laylee hinten naar nieuwe game

De game wordt mogelijk vandaag onthuld

Playtonic is de ontwikkelaar van de 3D-platformer Yooka-Laylee. Op Twitter lijkt de studio naar een nieuwe game te hinten.

De studio, bestaande uit diverse voormalige Rare-ontwikkelaars die onder andere aan Banjo-Kazooie en Donkey Kong Country hebben meegeholpen, plaatsten een mysterieuze tweet. In het filmpje vragen fans waar de studio op dit moment aan werkt, waarna de ontwikkelaar een reeks oog-emoji's plaatst.

Onder de tweet, die gisteren is geplaatst, meldt Playtonic dat het morgen meer bekendmaakt. Mogelijk wordt de nieuwe game dus vandaag onthuld. Overigens schreef Playtonic "Bee back tomorrow." Met die woordspeling lijkt het bedrijf te hinten naar een thema rondom bijen.

In 2017 gaf Playtonic zijn eerste game, Yooka-Laylee, uit. Het spel was duidelijk gebaseerd op de 3D-platformers van weleer. Zeker Banjo-Kazooie leek een grote inspiratiebron.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik hoop dat ze nu echt hun talent laten zien en niet weer zo Yooka-Laylee game wordt die aan voelt alsof het gemaakt is in jaren 90 met slechte nieuwe graphics.
 • Ik had dus de hoop dat Xbox hun had ingehuurd voor die nieuwe BK game als die komt.
 • @Wonderboy32

  Dat lijkt helaas niet het geval te zijn. Daley's (werkt bij PTG) Twitter berichten geven duidelijke hints naar dat dit niet zo is… Zonde…
 • @Piet S.

  Mocht er 1 in de maak zijn wie zou er dan geschikt voor zijn? Aangezien Rare werkt aan iets nieuws. En hoe groot schat jij de kans op de aankondiging zondag?
 • @Wonderboy32

  Als iemand de game maakt is het Rare, i.s.m. MS. Het zou me echter niets verbazen als Nintendo er ook bij betrokken zou worden (een 'speciale samenwerking' dus).

  Ik hoop ieder jaar dat Banjo aanwezig is op de E3, maar op dat gebied is het ieder jaar weer een teleurstelling… Eerlijk gezegd denk ik eerder dat Banjo & Kazooie in Smash zullen verschijnen dan dat ze zelf in een (nieuwe) game zullen verschijnen.

  MS heeft al aangekondigd dat ze 'een speciaal iemand' uitnodigen tijdens hun E3 presentatie en het zou me niets verbazen als dat een Nintendo rep. zou zijn, i.v.m. BK in Smash (zoals eerder al door anderen gemeld).

  Uiteraard hoop ik zelf op Banjo-Threeie, of complete remakes (incl. nieuwe content) van BK en/of BT! BK in Smash is ook wel vet hoor, daar niet van.
 • @Piet S.

  Rare werkt niet aan Banjo. Misschien het super lucky tale team. Maar Rare zeker niet.
 • @Wonderboy32

  Hoe weet je dat?

  En het Super Lucky's Tale team? Laten we toch hopen van niet… Het is een prima game hoor (7-), maar als een game uit 1998 (BK) letterlijk alles beter doet dan een game uit 2017, dan kunnen ze die taak absoluut niet aan.
 • @Piet S.

  Mits met meer mensen meer budget dan kan het wel super lucky tale was ook voor de kleintjes van deze wereld

  En er gaan geruchten dat zo wel Rare als Ninja Theory aan next gen new IP werken
 • @Wonderboy32

  Nee, ik zie het SLT team echt (nog) geen BK game maken.

  Heb nog niks gezien/gehoord van die geruchten… Die geruchten sluiten in ieder geval niet uit dat ze met BK game bezig zijn.
 • @Piet S.

  Heeft zelf op IG gestaan haha. En new next gen ip gericht op multi-player klinkt niet als een Banjo game. Maar we gaan het zien zondag.
 • @Wonderboy32

  Oke. Zou best kunnen hoor. Dan heb ik het over het hoofd gezien.
  ALS dat echt waar is, dan zou ik dat teleurstellend vinden.

  Laten we met z'n alle heel erg hopen op een BK game!
 • 'Het spel was duidelijk gebaseerd op de 3D-platformers van weleer. Zeker Banjo-Kazooie leek een grote inspiratiebron.'
  Even ter info: YL werd destijds officieel aangekondigd als spiritual successor van BK.

  Verder hoop ik op een platforming/adventure game (YL2?)!
  We gaan het later vandaag zien! :D
 • eerst een tussensoortje en dan deel 2?
 • @Richh

  Ik hoop op een uitgebreid deel 2 (en op DLC voor deel1).
 • @Piet S. dat kan, DLC voor deel 1 als tussendoortje en dan later dit jaar of volgend jaar een deel 2.
 • @Richh

  Juist!
 • De slechterik van deel 1 was een bij, waar de "Bee" naar kan refereren. Daar komt bij dat ze beloofd hebben om DLC te maken en dat de eerste DLC gratis is voor backers als er een stretch goal gehaald werd (en die is gehaald).

  Of het moet bij die DLC alleen gegaan zijn om die saaie n64 tonic..

  https://www.kickstarter.com/projects/playtonic/yooka-laylee-a-3d-platformer-rare-vival/description
 • @naapert

  Ik denk ook dat de nieuwe game draait om Capital B! We gaan het vandaag zien! :D

  En de DLC is niet de 64-Bit Tonic, aangezien dat 2 verschillende stretch goals waren… Dus ik ben heel benieuwd naar de DLC!
 • Zojuist aangekondigd:
  Yooka-Laylee and the Impossible Lair! :D
 • @Piet S.

  Zag het er tof uit

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren