1. Football Manager-ontwikkelaar aangeklaagd door Manchester United wegens clubnaam

Football Manager-ontwikkelaar aangeklaagd door Manchester United wegens clubnaam

'Handelsmerk clubnaam geschaad'

Football Manager-ontwikkelaar Sports Interactive is aangeklaagd door voetbalclub Manchester United. Dat vanwege het gebruik van de clubnaam en het vervangen van het clublogo.

Manchester United zegt dat de ontwikkelaar de clubnaam in de game 'uitgebreid gebruikt' zonder daarvoor te betalen. Ook zou de studio betaling voor gebruik van het logo omzeilen door het te vervangen door een 'gesimplificeerd' rood-wit logo.

De advocaat van de club voegt daaraan toe dat dergelijke licenties een grote bron van inkomsten zijn voor Manchester United en dat de ontwikkelaar het gebruik van mods om handelsmerken te omzeilen 'aanmoedigt'.

Sega en Sports Interactive claimen dat het gaat om een 'rechtmatige referentie naar het voetbalteam in de context van voetbal'. Daarbij benadrukken de bedrijven dat de clubnaam al sinds 1992 wordt gebruikt in de Footbal Manager-games en nog nooit klachten heeft opgeleverd.

Beide partijen waren vrijdag virtueelaanwezig bij een voorlopige hoorzitting. De rechter velt op een later tijdstip een oordeel over de zaak.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dit is toch wel heel sneu van Manchester United…
    PES gebruikt ook deze manier om de licentie te omzeilen, deed het de afgelopen jaren ook bij Man United (2017, 2018 en 2019 edities).
    Ik denk dat dit gewoon simpelweg een geldkwestie is wegens corona-verlies.
  • Lol na 28 jaar komen ze nog eens daarmee. Ach ja ze moeten toch ergens proberen geld vandaan te halen in deze Corona tijd en hun wanbeleid te verdoezelen.

    Vind het een hele nare club aan het worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren