1. Mario Maker 2 en Zelda: Link's Awakening - Al het Nintendo Direct-nieuws op een rij

Mario Maker 2 en Zelda: Link's Awakening - Al het Nintendo Direct-nieuws op een rij

En natuurlijk: Tetris Battle Royale

Gisteravond was het zover: de eerste Nintendo Direct van 2019 vond plaats. Onder andere Super Mario Maker 2 en een Remake van The Legend of Zelda: Link's Awakening werden aangekondigd. Check hier al het nieuws op een rij!

Mocht je geen zin hebben om te lezen, dan kun je hieronder de volledige Direct terugkijken. Daaronder vind je een lijst met al het nieuws op een rij, waaronder de aankondigingen van Super Mario Maker 2, Zelda: Link's Awakening en Astral Chain, en de trailer van Fire Emblem: Three Houses.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Na het zien van deze Direct kan ook meteen het gerucht over de StarFox Grand Prix game in de prullebak. Zo te zien is het gewoon een onderdeel van de Starlink DLC.

  Verder goede Direct. Lekker veel titels voor dit jaar.
  Daarnaast ziet Astral Chain er echt super bruut uit!!! Holy shit!
 • @Exalian Yeah Astral Chain is vet!
 • @Exalian

  Nee het is een totale apparte game zeggen de insiders. Maar kan een E3 aankondiging zijn. Maar neem aan dat ze wel ergens mee bezig zijn voor prime 4 en na donkey kong country tropical.

  Was een sterke direct goed werk Nintendo.
 • @Gamerfan31 Zou kunnen, maar lijkt me sterk dat Nintendo een Starfox race game apart uit gaat brengen, en ook een Starfox race gedeelte in Starlink laat gebruiken. Ze wijken dan twee keer af van het normale concept van Starfox, waardoor het voor een onbekend publiek kan gaan lijken alsof Starfox een space-racer is. Maar, we zullen zien.

  Ikzelf denk dat Retro Studios al een tijdje bezig is met de remake van Metriod Prime Trilogy. Grafisch beter, besturing beter (en hetzelfde in alle 3 de games).
  Ze hebben toen ook meteen een concept gemaakt voor het vervolg en deze aan Nintendo laten zien. Deze waren waarschijnlijk erg onder de indruk van de remake, en vonden dat het beter was om hier een direct vervolg te laten maken door hetzelfde team (zodat de grafische style en besturing niet te veel afwijkt van het originele trilogie). Waarschijnlijk week het vierde deel die Nintendo door een andere studio liet maken toch te veel af van de originele trilogie. Toen Retro Studio de remake van de trilogie af had, en Nintendo het naast het nieuw in ontwikkeling zijnde deel 4 zette, zag Nintendo pas in dat het toch beter was om gewoon door te gaan met dezelfde studio.

  Naar, we zullen zien. Erg sterke Direct inderdaad. Nu kan Nintendo zich bij de E3 meer richten op de games die in ontwikkeling zijn, en niet al te snel uitkomen.
  Zoals Bayonetta3, Pokémon, Metroid Prime, Luigi's Mansion 3, etc.
 • @Exalian "Ikzelf denk dat Retro Studios al een tijdje bezig is met de remake van Metriod Prime Trilogy. Grafisch beter, besturing beter (en hetzelfde in alle 3 de games).

  Ze hebben toen ook meteen een concept gemaakt voor het vervolg en deze aan Nintendo laten zien. Deze waren waarschijnlijk erg onder de indruk van de remake, en vonden dat het beter was om hier een direct vervolg te laten maken door hetzelfde team (zodat de grafische style en besturing niet te veel afwijkt van het originele trilogie)."

  Ik denk er exact hetzelfde over. Zou heel graag de eerste beelden van een HD Metroid Prime willen zien. Verwacht dat ze de aankondiging even hebben uitgesteld zodat het gat tussen de trilogy en MP4 niet te groot wordt qua releasedatum.
 • Ein-de-lijk Mario Maker 2
 • @Bware

  Dit dus.
 • Zelda: Link's Awakening, geweldig zeg.

  Dit is echt fantastisch, die game is zo leuk, maar echt kut speelbaar omdat de gameboy maar 2 knoppen had. Dat moet nu geen probleem zijn
 • Mijn gedachte in een notendrop:
  Zie de 3 bovenstaande (hoofd)comments! :'-D
 • Mario maker was bij het eerste deel niet helemaal mijn ding. Slechts 3 uurtjes gespeeld en bij launch was de gemaakte content nog niet top (wellicht nu al wel) maar man die Zelda remake. Wat ziet die game er tof uit! Heerlijke grafische stijl!
 • Zelda gaat er zeker komen, Mario maker 2 misschien later een keer. Ik vind niet dat ik MM1 genoeg heb gespeeld.
 • Mijn mening over deze direct. De hype was groot en ik was niet teleurgesteld. Was onder de indruk. 2019 zit echt al bomvol goede games.

  Mario Maker 2 –> Game waar ik sowieso het meest naar uitkeek en die ik het meeste mis van de WiiU. No brainer dat ik deze koop. Zou zelfs dubbel dippen als het een simpele port was, maar het heeft mijn stoutste dromen overtroffen.

  Astral Chain –> Mooie Nintendo exclusive weer van Platinum. Bayonetta en deze als exclusive is zeker goed nieuws voor de Switch.

  Zelda Links awakening –> Heerlijk een nieuwe/oude 2d zelda. Zin in! Wat ik trouwens wel denk is dat deze game voor 70 a 80% gemaakt is in Zelda Maker die in 2021 dropt (gokje) en deze 2d zelda een soort proof of concept game is. Deze stijl leent zich perfect voor een maker.

  Fire Emblem 3 houses: –> vond verhaal wat suf overkomen. Koop fire emblem wel als no brainer, vind het vaak wel leuk. Maar presentatie heeft mij niet gepakt.

  Yoshi Demo –> Heel fijn. Deze game twijfel ik over en een demo zal helpen. Als mijn kids het leuk vinden koop ik hem.

  Box Boy –> Ja, koop ik. Leuk.

  Tetris 99 –> Leuk concept. Wil ik proberen. Ook leuke gratis service voor Live abbonnees die de (nogal tegenvallende) service weer wat extra waarde kan geven.

  Hoop RPG's –> Dragon quest, Final fantasies, game van makers I am setsuna….Niet mijn ding, maar leuke toevoeging voor RPG liefhebbers.

  Marvel game –> Niet mijn ding, maar mooie exclusive voor Nintendo in het algemeen.

  ——–

  Metroid prime trilogy –> Ben overtuigd dat hij bestaat en af is. Maar nintendo zet hem in de ijskast door Metroid Prima 4 re-development.

  Pikmin 3 en 4 –> Mistte ook, maar ben ook overtuigd dat 3 af is en wacht op een release en 4 ook heel ver is.

  Pokemon –> Bewaren nieuws voor volgende direct

  Luigy's mansion –> Volgende direct.
 • @Newgamessuck

  Ik verwacht niet dat er een Zelda Maker komt. Denk het te moeilijk is om het Zeldagevoel over te laten brengen door Jan en alleman.
 • @Luigi1985

  Kijkend naar de style van deze game, elke boom past in een vierkantje zeg maar. Het ziet er heel erg maker vriendelijk uit. Ik ben ervan overtuigd dat het komt. We zullen het zien.
 • @Newgamessuck Ik sluit het niet uit en zou het vet vinden! Dit zou dan inderdaad een goede testcase zijn hoe 'zo'n' game ontvangen wordt.
 • @Newgamessuck

  Volgens mij geldt dit voor zo'n beetje elke 2D Zelda behalve between worlds.
 • Geweldig aantal nieuwe games voor de Switch. Dat worden weer een paar Switch games aan me lijstje toevoegen. Astral Chains, DragonQuest games en misschien AC3 remaster. Eindelijk een draaiende handheld versie hopelijk. Vita versie zat vol met bugs.
 • Net even rustig bekeken. Vet hoor. Als ik die Zelda tune hoor, dan krijg ik altijd gelijk zin om te gamen.

  Astral Chains zag er ook erg vet uit en Super Mario Maker is ook cool.

  Tetris 99 ga ik ook zeker proberen wanneer ik een online abo afsluit.

  Verder zitten er wel leuke titels bij, maar wel veel RPG/Fantasy-games en daar houd ik helemaal niet van.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren